Doe recht, wees trouw & wandel nederig.

 

 

Aardse schatten of hemelse schatten? (Mattheüs 6:19-21)

Voor veel van ons is bezit belangrijk. Het geeft een goed en veilig gevoel om een eigen huis en een gevulde bankrekening te hebben. We willen er vooral voor zorgen dat het onze kinderen in de toekomst aan niets zal ontbreken, en daar is uiteraard niets mis mee. Maar er speelt meer. Niemand zal het graag toegeven, maar wie vindt het stiekem niet fijn om bewonderd te worden omdat hij al heel wat bezit heeft weten te verzamelen in het leven?

Niet alleen bezit geeft zo’n gevoel. Er zijn ook niet-materiële zaken die aantrekkelijk zijn om te verzamelen. Een voorbeeld daarvan is het doen van vrijwilligerswerk met het oog op de bewondering van anderen.

Maar waar draait het nu eigenlijk om in het leven? De Bijbel spreekt over aardse schatten die vergaan en hemelse schatten die voor eeuwig duren. Ben jij bereid je leven in het teken te stellen van een leven dat hierna komt? Jezus zegt ons dat wij uiteindelijk niets hebben aan onze aardse schatten (geld, macht, aanzien), want alles zullen wij moeten achterlaten als we sterven. Maar wat is dan een hemelse schat en hoe verzamel je die? Een voorbeeld is het helpen van mensen die in nood zijn. Jezus zelf zei tegen zijn leerlingen het volgende: “Ik verzeker jullie: alles wat jullie gedaan hebben voor één van de minsten van mijn broeders of zusters, dat hebben jullie voor mij gedaan.” 

 

Met zo'n houding zouden we door het leven moeten gaan: ervan uitgaan dat we alles wat we doen voor God doen. Met die instelling is alles veel lichter te verdragen. Het lukt verre van altijd, elke dag heeft zijn eigen kleine zorgen. Maar dit is wel de juiste instelling en God belooft dat Hij ons de nodige kracht geeft als wij het juiste doen en Hem om hulp vragen!

 

 

Normen & Waarden: Doe wat juist is en verzamel schatten in de hemel!

 

Vraag: Durf jij je prioriteiten te verleggen van dit leven naar het volgende?

 

Bijbelvers: “Ik ben tegen alles bestand door hem die mij kracht geeft.” (Filippenzen 4:13)

 

 

Normen en waarden

© Evangelische kring Tienen

 

Normen en waarden

Normen en waarden

Agenda

 

Bekijk hier onze activiteiten!!!

Wie is Jezus Christus?

 

Wie was Jezus en wat hij gedaan heeft.

Het christelijk geloof

 

Ontdek het christelijke geloof!

Doordenkertjes

 

Bekijk hier artikels waar je kan over nadenken.

Spoedgevallen

 

Hier kan je terecht

voor een noodgeval.

Getuigenissen

 

Verhalen uit het leven van mensen en hun ervaringen met God!