Doe recht, wees trouw & wandel nederig.

 

 

Als God tot je spreekt... (Hand. 9:1-19a)

Hoe vaak hoor je dat iemand echt, hoorbaar door God geroepen wordt? Dit overkomt weinig mensen, maar God vindt altijd een manier om iemand te bereiken. Het voorbeeld van Paulus die blind werd en Gods stem hoorde ken je misschien wel. Hij was de ergste vervolger van de christenen, maar op een dag hoorde hij letterlijk de stem van God. Die stem zette zijn leven op zijn kop!

 

Paulus was door en door een aanhanger van de Joodse leer. De leer van het christendom paste daar volgens hem niet in en dus vervolgde hij hevig de christenen. Met de beste bedoelingen deed hij de wreedste dingen. Hij wilde God volgen maar deed juist datgene wat God niet wilde. Pas na Gods ingrijpen zag hij de dingen zoals God ze zag. God maakte hem blind om te kunnen zien en vanaf die dag zette Paulus zich met dezelfde passie in voor het christendom als de passie die hij voordien had tegen het christendom.

 

Maar God roept niet iedereen op die manier. Hij kan alles en iedereen gebruiken om tot jou te spreken. Belangrijk is dat je God de kans geeft om tot jou te spreken. Het is niet dat God niet spreekt, het probleem is dat wij mensen niet willen luisteren. God spreekt door Zijn Woord, de Bijbel, en het gebed. God wil mensen veranderen zodat ze op Hem gaan lijken. Dit is Gods hartewens maar je moet het zelf toelaten.

 

 

Normen & Waarden: Geef God de kans om tot jou te spreken.

 

Vraag: Durf je God echt te vragen om tot jou te spreken?

 

Bijbelvers: "Gelukkig is elk mens die naar mij luistert, dag in dag uit bij mijn woning staat, de wacht houdt bij mijn deur.” (Spreuken 8:34)

 

 

Normen en waarden

© Evangelische kring Tienen

 

Normen en waarden

Normen en waarden

Agenda

 

Bekijk hier onze activiteiten!!!

Wie is Jezus Christus?

 

Wie was Jezus en wat hij gedaan heeft.

Het christelijk geloof

 

Ontdek het christelijke geloof!

Doordenkertjes

 

Bekijk hier artikels waar je kan over nadenken.

Spoedgevallen

 

Hier kan je terecht

voor een noodgeval.

Getuigenissen

 

Verhalen uit het leven van mensen en hun ervaringen met God!