Doe recht, wees trouw & wandel nederig.

 

Avondconferenties over

geloof & maatschappij

 

“Wat het voor mij betekent”

 

Avonden om eens stil te staan bij onze eigenheid en onze voorrechten!

 

 

Muzikale opluistering

 

Boekentafel “Het Goede Boek”

 

De toegang is kosteloos!

 

 

 

 

 

Plaats van gebeuren: zaal ‘Centrum’ in de Keibergstraat 54 - 3300 Kumtich (Tienen)

 

 

Als u graag de geluidsopname zou willen beluisteren,

van deze avondconferenties,

twijfel dan niet om ons te contacteren!!

 

 

 

Wie ben je midden in de wereld (09 april 2013 om 20u00)

 

Van alle Europeanen gaan Belgische inwoners lopen met een van de hoogste scores voor het aanspannen van gerechtszaken.

Onze eigen mening is ons dierbaar. Maar een open dialoog daarover ligt eerder moeilijk – en dat is echt niet alleen het geval in de politiek.

Vanwaar zoveel moeite met standpunten te delen, met samenwerken, met langdurige relaties? Dat ligt toch aan die ander! Maar is dat wel helemaal waar?
Wat vertelt het over jezelf?

Welkom op een gespreksavond over “Wie ben je midden in de wereld?”

 

Spreker: Herman Heyman is geboren in 1958. Hij is getrouwd sinds 1979 en heeft 4 dochters en 3 kleinkinderen.

 

Studies:

 

Degree for Latin-Science studies

BA-Degree for Teaching Dutch-History-German

Post-graduate Degree for Non-profit Management

Several Certificates for specialized courses on management issues

(Human resources Management, organizational processes, team building,...)

Interests for continued learning in the areas of

Anthropology

Organizational psychology

 

Werk:

 

1982 – 1999: Belgian Evangelical Mission

1998 - : DAI, known in Belgium as ABC-Ministries

 

 

De samenhang van Gods plan (25 april 2013 om 20u00)

 

Wist u dat de Bijbel een verzameling is van 66 afzonderlijke boeken? De schrijvers van deze boeken zijn allen zeer verschillend van elkaar: geschiedkundigen, apostelen, maar ook koningen en zelfs boeren! Het spreekt dus voor zich dat ook de inhoud en vorm van de boeken veel van elkaar verschilt. Zo zijn er de zogenaamde "wijsheidsboeken", er zijn wetboeken, maar ook profetische en geschiedkundige boeken en zelfs brieven. Tussen het eerste en laatste boek liggen zo'n 1600 jaar! Hoe kan daar ooit een lijn in te ontdekken zijn? Bestaat er zoiets als een overkoepelend plan doorheen deze boeken heen ? Is er een samenhang te bespeuren of is dit alles gewoon toevallig zo gevormd.....
Wie nieuwsgierig is geworden naar antwoorden op deze vragen, nodigen wij van harte uit voor onze avondconferentie op 25 april.

 

Spreker: Jos Sneyers is geboren in 1956. Meer dan 30 jaar geleden werd hij gegrepen door de boodschap van de Bijbel en dat heeft hem niet meer losgelaten. Hij heeft zich op de Bijbelschool nog een jaar verder in Gods Woord verdiept en nog een specialisatiecursus in pastorale hulpverlening gevolgd. Hij is lid van de Evangelische Kerk Leuven (EGL), werkt als zelfstandig project manager voor een financiële instelling en houdt van wandelen, tuinieren en barokmuziek. Hij heeft twee geweldige dochters

 

 

Religieuze feestdagen: so what? (14 mei 2013 om 20u00)

 

Spreker: John Den Boer kwam, vanuit een liberale achtergrond, op jeugdige leeftijd tot de ontdekking dat Jezus niet alleen een unieke plaats inneemt in de wereldgeschiedenis, maar ook vandaag nog leeft en ons menselijk bestaan zin wil geven. Dit bracht een omwenteling in zijn leven teweeg. Hij koos voor een opleiding en vorming die hem geschikt maakte voor een pastorale taak. Meer dan vijfendertig jaar bezoekt hij al mensen, in allerlei levensomstandigheden, en spreekt hij in het openbaar over de zin van het leven en de waarde van het evangelie.

Hij zal met ons nadenken over de zin (of onzin) van het in stand houden en vieren van christelijke feestdagen.

 

 

Wat zegt de Bijbel over de toekomst? (21 mei 2013 om 20u00)

 

De Bijbel is uniek onder de religieuze boeken door tientallen, honderden en zelfs duizenden jaren vooraf te beschrijven wat er met deze wereld staat te gebeuren. Vandaag zijn vele “oude” Bijbelse citaten weer brandend actueel. We leven in een unieke tijd, met unieke mogelijkheden waarin we heel wat gebeurtenissen met eigen ogen kunnen aanschouwen. Maar de overvloed aan informatie overweldigt ons vaak zodat we vaak achteloos voorbijgaan aan apocalyptische taferelen. Waar leidt het toch allemaal heen? Wat staat ons te wachten? Op de avondconferentie willen kijken wat er achter de schermen reeds klaar staat.

 

Spreker: Dominique Vandelannoote is geboren in 1958. Als militair was zijn laatste affectatie deze van adjunct militair raadgever van de Belgische ambassadeur op het NAVO hoofdkwartier te Evere. Sinds 2013 is hij gepensioneerd. In 1981 raakt hij gepassioneerd door de Bijbel en volgt in 1993-1995 de toerustingscursus Vlaanderen op de Bijbelschool in Heverlee. Hij houdt van afstandslopen en modelbouw. Dominique is lid van de Evangelische Kerk Leuven (EGL), is getrouwd met Rita en is trotse vader van drie zonen.

 

 

Vervolgd omdat je gelooft! (04 juni 2013 om 20u00)

 

In ons rijke Westen is er steeds minder belangstelling voor het religieuze. Op andere plaatsen in de wereld betalen mensen voor hun geloof in Jezus Christus soms een zeer hoge prijs. Laat je informeren gedurende de avondconferentie van Open Doors over mensen en plaatsen waar geloven veel kost!

 

Spreker: Open Doors is een internationale christelijke organisatie die ondersteuning biedt aan christenen in landen waar christenvervolging plaatsvindt, waar het christendom verboden is of in sterke mate maatschappelijk niet geaccepteerd wordt. De organisatie werd in 1955 opgericht door de Nederlander Anne van de Bijl, die Bijbels smokkelde naar het communistische Oost-Europa. Stilaan werd het werkterrein uitgebreid naar China, het Midden-Oosten, Zuid-Amerika, Afrika, de Golf-regio, India, Centraal-Azië, Zuidoost-Azië, Indonesië en Noord-Korea. In 2010 was Open Doors een van de negen kandidaten voor de jaarlijkse Sacharovprijs van het Europese Parlement.
 

 

De Vlaamse geloofsgeschiedenis (18 juni 2013 om 20u00)

 

Eigentijds en bruisend, jong en dynamisch en toch Bijbelgetrouw. De evangelische kerk in Vlaanderen is terug van weg geweest. Een historische verkenning naar de roots van de evangelische beweging.

De term “Evangelisch” duikt regelmatig op in de media. Wat houdt dit precies in? Wat geloven evangelische christenen? In deze lezing willen wij vooral stilstaan bij haar historische wortels uit de periode van de Reformatie.

 

Spreker: Jef Saenen is geboren in 1960. Na zijn licentiaatsstudies Moderne Geschiedenis raakt hij in 1985 geboeid door de Bijbel waarin hij zich verder verdiept en in 1992 een bachelor behaalt op de Bijbelschool te Heverlee. Ondertussen bouwt hij een professionele loopbaan uit als verzekeringsbemiddelaar. Jef is lid van de Raad van bestuur van de Evangelische Theologische Faculteit (ETF) te Heverlee en lid van de Evangelische Kerk Leuven (EGL). Hij houdt van afstandslopen en wijnbouw! Hij is getrouwd met Marijke en trotse vader van drie kinderen.

 

 

© Evangelische kring Tienen

 

Avondconferenties

Agenda

 

Bekijk hier onze activiteiten!!!

Normen en waarden

 

In deze rubriek willen wij aantonen dat christelijke normen en waarden nog altijd zeer actueel zijn.

Doordenkertjes

 

Hier bespreken we enkele artikels waar je kan over nadenken.

Spoedgevallen

 

Hier kan je terecht voor een noodgeval.