Doe recht, wees trouw & wandel nederig.

 

Avondconferenties over

geloof & maatschappij

 

“Wat het voor mij betekent”

 

 

Sta even stil bij het geloof!

Er valt zoveel bruikbaars en

waardevols te ontdekken

 

 

Muzikale opluistering

 

Boekentafel “Het Goede Boek”

 

De toegang is kosteloos!

 

 

 

 

 

 

Plaats van gebeuren: zaal ‘Centrum’ in de Keibergstraat 54 - 3300 Kumtich (Tienen)

 

 

Geloof dat werkt (07 januari 2014 om 20u00)

 

Iedereen gelooft ... in iets! Maar dat "iets" verschilt van persoon tot persoon, is vaak zeer uiteenlopend, en meestal weinig onderbouwd. Soms maken we onszelf maar iets wijs! "Waar" geloof daarentegen is keiharde realiteit! Het is niet zomaar een gadget, iets wat leuk is voor wie het heeft, maar wat verder niets ter zake doet. Waar geloof heb je nodig om je bestemming te vinden in het leven. En het is maar het beste als dat geloof ook echt ‘werkt’. "The proof of the pudding is in the eating" zegt een Engels spreekwoord. M.a.w. een pudding mag er nog zo mooi en lekker uitzien, waar het werkelijk om gaat, is dat hij lekker smaakt. Er is maar één manier om daar achter te komen: hem eten! Dat waar geloof op Jezus Christus gebaseerd is en echt werkt, heeft spreker zelf mogen ervaren.

 

Spreker: Marcel Casier (Predikant en voorganger van de EGL)

 

 

Bekering: vergeet het?! (28 januari 2014 om 20u00)

 

Er bestaat nogal wat onbegrip wanneer je vandaag de woorden "zonde" of "bekering" in de mond neemt. Het zijn nochtans de meest elementaire woorden van het evangelie! Maar de mensen horen ze niet graag meer! Zelfs onder gelovigen neemt men er afstand van. En als nuchter denkend mens stel ik me dan de vraag: waarom toch? Wat scheelt er? Wat houdt het woord "bekering" dan wel in? Is het wel terecht dat we dit woord, dit fenomeen, mijden? Het loont de moeite om het eens onder de loep te nemen en het eerlijk te benaderen.

 

Spreker: Dominique Vandelannoote is geboren in 1958. Als militair was zijn laatste affectatie deze van adjunct militair raadgever van de Belgische ambassadeur op het NAVO hoofdkwartier te Evere. Sinds 2013 is hij gepensioneerd. In 1981 raakt hij gepassioneerd door de Bijbel en volgt in 1993-1995 de toerustingscursus Vlaanderen op de Bijbelschool in Heverlee. Hij houdt van afstandslopen en modelbouw. Dominique is lid van de Evangelische Kerk Leuven (EGL), is getrouwd met Rita en is trotse vader van drie zonen.

 

 

Heersen over bezorgdheden (11 februari 2014 om 20u00)

 

Goed voor jezelf zorgen is gunstig voor je levensduur. Dat klopt, daar wordt in onze dagen heel wat aandacht aan besteed. Het omgekeerde is ook waar, zware stress kan ernstige gevolgen hebben voor het lichaam. Zorgen hebben immers een negatief effect op ons. Dus moeten we leren met bezorgdheden om te gaan! Maar wie leert ons dat tegenwoordig?

Jezus gaf tweeduizend jaar geleden in zijn meest bekende toespraak al aan ‘Wie van jullie kan door zich zorgen te maken ook maar één el aan zijn levensduur toevoegen?’ Is het misschien mogelijk om boven onze bezorgdheden te staan en over ze te heersen? Op 11 februari hoort u het!

 

Spreker: Gerrit Houtman (gezins- en relatietherapeut) is maatschappelijk assistent in relatie en gezinstherapie en werkt in Bethesda, een christelijk centrum voor vorming en hulpverlening te Genk. Gerrit publiceert, geeft lezingen en verzorgt workshops.

 

 

Jezus’ grondwet (25 februari 2014 om 20u00)

 

Ontdek hoe je overwinning begint bij het toegeven van je nederlaag. Ontdek hoe je gedrag een positieve uitwerking kan hebben op jezelf en anderen. Wij zetten ons neer op de bergflank en luisteren over de schouders van de apostelen mee naar het verbijsterend vernieuwend onderricht van Jezus van Nazareth . Is dit een nieuwe Wet ? Anders dan deze van Mozes? Misschien kunnen wij wat dichter bij sluipen zodat wij geen enkel woord missen van de Meester ! Ook vandaag zijn dit nog woorden die levens van mensen veranderen!

 

Spreker: Jef Saenen is geboren in 1960. Na zijn licentiaatsstudies Moderne Geschiedenis raakt hij in 1985 geboeid door de Bijbel waarin hij zich verder verdiept en in 1992 een bachelor behaalt op de Bijbelschool te Heverlee. Ondertussen bouwt hij een professionele loopbaan uit als verzekeringsbemiddelaar. Jef is lid van de Raad van bestuur van de Evangelische Theologische Faculteit (ETF) te Heverlee en lid van de Evangelische Kerk Leuven (EGL). Hij houdt van afstandslopen en wijnbouw! Hij is getrouwd met Marijke en trotse vader van drie kinderen.

© Evangelische kring Tienen

 

Avondconferenties

Agenda

 

Bekijk hier onze activiteiten!!!

Normen en waarden

 

In deze rubriek willen wij aantonen dat christelijke normen en waarden nog altijd zeer actueel zijn.

Doordenkertjes

 

Hier bespreken we enkele artikels waar je kan over nadenken.

Spoedgevallen

 

Hier kan je terecht voor een noodgeval.