Doe recht, wees trouw & wandel nederig.

 

Avondconferenties over

geloof & maatschappij

 

Kom reis & ontdek

 

 

Het meest invloedrijke boek allertijden...

 

Ga mee op avontuur doorheen de geschiedenis van de schrijkunst

en ontdek de wonderlijke

wereld van de Bijbel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bijbel-Expo Tienen:

 

In CC De Kruisboog/ Tentoonstellingsruimte zal van 14-24 april 2018 voor de eerste keer in Tienen "de Bijbel-Expo" doorgaan. Deze tentoonstelling is opgevat als een multimedia avontuur dat de bezoeker meeneemt door de ontstaansgeschiedenis van het schrift en hem de wonderbaarlijke wereld van de Bijbel op eigentijdse manier laat (her)ontdekken.

Je reist doorheen de tijd, van het spijkerschrift tot aan het hedendaagse schrift. Een 17-tal panelen met uitleg, computeranimaties over de schrijfkunst en objecten zorgen ervoor dat deze geschiedenis tot leven komt.

Naast het spijkerschrift is er uitleg over de hiëroglyfen, het alfabet en de ontdekking bij Qumran. Naast een werkende pers van Gutenberg stelt de expo kopieën tentoon van belangrijke archeologische vondsten zoals het Sumerische grondvestingstablet, het Mesopotamisch contract, een Romeinse kleitablet, aarden kruiken van Qumran, .... Op audiostations kan je meer vernemen over het Gilgamesh Epos, Qumran, een les bijwonen op de schriftgeleerdenschool en andere.

De Bijbel-Expo is uiterst geschikt om op een goed onderbouwde manier de wereld van de Bijbel beter te begrijpen. Je kan er voor een educatieve rondleiding op eigen tempo rond kuieren of je kan je laten bijstaan door een vakkundige gids.

Open op weekdagen van 09.00 – 16.00 uur en op zaterdagen en zondagen van 10.00 – 16.00 uur. Groepen op afspraak: telefoon 016/82 36 47.

Inkom: 2€

 

 

03 april: Zoek Mij en leef

Eénmaal in de geschiedenis werd God een mens. God werd zichtbaar en tastbaar in Jezus Christus. Hij stierf maar stond op uit de dood. Deze daad van Gods liefde heeft de geschiedenis grondig beïnvloed. Door Hem is nu voor elke gelovige een leven in overvloed mogelijk!

 

spreker: Stefan Van Calster is godsdienstleerkracht en overtuigd christen. Hij is een boeiend en vaak gevraagd spreker.

 

Locatie: zaal ‘Centrum Kumtich’ in de Keibergstraat 54 - 3300 Kumtich (Tienen) om 20u00.

 

 

24 april: Bijbel & wetenschap

Bijbel en wetenschap spreken elkaar niet tegen. Onder meer kleitabletten, perkamenten en allerlei archeologische vondsten verschaffen ons steeds meer informatie. Maar ook nieuwe inzichten in de geneeskunde, sterrenkunde, aardrijkskunde enz. bevestigen steeds meer dat Bijbelse gegevens correct zijn. Dit meest invloedrijke boek allertijden geeft vooral inzicht in de oplossing van het fundamentele menselijke probleem van de zonde.

 

spreker: Jos Philippaerts is doctor in de chemie. Tijdens die studies werd zijn interesse ook gewekt voor het ontstaansvraagstuk van de mens en van het leven. Sindsdien is hij begeesterd door de Bijbelse waarheid.

 

Locatie: CC De Kruisboog, St Jorisplein, Tienen om 20u00.

© Evangelische kring Tienen

 

Avondconferenties

Agenda

 

Bekijk hier onze activiteiten!!!

Normen en waarden

 

In deze rubriek willen wij aantonen dat christelijke normen en waarden nog altijd zeer actueel zijn.

Doordenkertjes

 

Hier bespreken we enkele artikels waar je kan over nadenken.

Spoedgevallen

 

Hier kan je terecht voor een noodgeval.