Doe recht, wees trouw & wandel nederig.

 

Avondconferenties over

geloof & maatschappij

 

“Wat het voor mij betekent”

 

 

Angst is zelden een goede raadgever!

Laat je niet misleiden, leven in

vrijheid kan ook jouw deel worden!

 

Muzikale opluistering

 

Boekentafel “Het Goede Boek”

 

De toegang is kosteloos!

 

 

 

 

 

 

Plaats van gebeuren: zaal ‘Centrum’ in de Keibergstraat 54 - 3300 Kumtich (Tienen)

 

 

Als u graag de geluidsopname zou willen beluisteren,

van deze avondconferentie,

twijfel dan niet om ons te contacteren!!

 

 

Angsten overwinnen (07 november 2013 om 20u00)

 

Spreker: Jef De Vriese is gehuwd en vader van twee dochters. Hij is psycholoog en actief betrokken bij diverse instellingen die zich toeleggen op bijbelgetrouwe hulpverlening. Hij is directeur van het Centrum voor Pastorale Counseling en van Chris, de landelijke organisatie voor kinder-en jeugdhulp in België en Nederland. Hij heeft veel ervaring in het kader van preventie rondom het gezin. Hij is ook stafmedewerker van De Hoop geestelijke gezondheidszorg, psychiatrisch centrum in Nederland. Voorts publiceert hij en geeft hij lezingen.

 

 

Gedachten achter het occultisme (19 november 2013 om 20u00)

 

Mensen zoeken naar de zin van hun leven, hun toekomst, het hiernamaals en antwoorden op andere belangrijke levensvragen. Er is inderdaad méér! Ons binnenste fluistert ons dat steeds in. Mensen zijn ontgoocheld in de kerk en hierdoor hebben velen ook God buitenspel gezet. De interesse gaat nu uit naar het mystieke en occulte. De weekbladen staan vol advertenties van “paranormaal begaafden” en het aanbod van cursussen en boeken over één of ander mystiek onderwerp is haast onbeperkt.

Maar is dat allemaal wel zo onschuldig als het lijkt of worden mensen opnieuw bedrogen en voorgelogen? En welke kunnen de gevolgen hiervan zijn? Tijd om even te bezinnen alvorens opnieuw te beginnen!

 

Spreker: Jos Sneyers is geboren in 1956. Meer dan 30 jaar geleden werd hij gegrepen door de boodschap van de Bijbel en dat heeft hem niet meer losgelaten. Hij heeft zich op de Bijbelschool nog een jaar verder in Gods Woord verdiept en nog een specialisatiecursus in pastorale hulpverlening gevolgd. Hij is lid van de Evangelische Kerk Leuven (EGL), werkt als zelfstandig project manager voor een financiële instelling en houdt van wandelen, tuinieren en barokmuziek. Hij heeft twee geweldige dochters.

 

 

Uitweg uit depressie (10 december 2013 om 20u00)

 

We voelen ons allemaal wel eens depressief en zien het soms niet meer zitten.  Maar het is erger als zo'n gevoel blijft en heel je leven gaat overheersen.  Depressie is een ziekte waarvoor een medische oplossing wordt gezocht met de nodige psychologische ondersteuning.  Maar voor ons stopt het hier niet!  Wij zijn overtuigd dat een depressie overwonnen kan worden.  Het evangelie kan geestelijke barrières doorbreken.  Je kan nieuwe wegen ontdekken en zelf je emoties weer de baas worden.  Ja, er is hoop voor mensen met depressieve klachten!!!

 

Spreker: Gerrit Houtman (gezins- en relatietherapeut) is maatschappelijk assistent in relatie en gezinstherapie en werkt in Bethesda, een christelijk centrum voor vorming en hulpverlening te Genk. Gerrit publiceert, geeft lezingen en verzorgt workshops.

 

 

Waarom kerstmis (19 december 2013 om 20u00)

 

Gezelligheid rondom het haardvuur met een cadeautje en een lekkere maaltijd.  Zo kennen we kerstmis.  Alhoewel daar niets mis mee is, missen we wel de essentie!  God werd mens!  We hebben op die gebeurtenis en persoon zelfs onze jaartelling afgestemd!  Maar waarom was dat alles nodig?  Wat betekent het voor de mensheid en wat betekent het voor mij persoonlijk?  Kerst is een brandend actuele gebeurtenis waarvan het belang echter steeds meer in de verdoemhoek terecht komt.  Terecht? ... Totaal onterecht!  Kom en luister naar het waarom!

 

Spreker: Dominique Vandelannoote is geboren in 1958. Als militair was zijn laatste affectatie deze van adjunct militair raadgever van de Belgische ambassadeur op het NAVO hoofdkwartier te Evere. Sinds 2013 is hij gepensioneerd. In 1981 raakt hij gepassioneerd door de Bijbel en volgt in 1993-1995 de toerustingscursus Vlaanderen op de Bijbelschool in Heverlee. Hij houdt van afstandslopen en modelbouw. Dominique is lid van de Evangelische Kerk Leuven (EGL), is getrouwd met Rita en is trotse vader van drie zonen.

© Evangelische kring Tienen

 

Avondconferenties

Agenda

 

Bekijk hier onze activiteiten!!!

Normen en waarden

 

In deze rubriek willen wij aantonen dat christelijke normen en waarden nog altijd zeer actueel zijn.

Doordenkertjes

 

Hier bespreken we enkele artikels waar je kan over nadenken.

Spoedgevallen

 

Hier kan je terecht voor een noodgeval.