Doe recht, wees trouw & wandel nederig.

 

Avondconferenties over

geloof & maatschappij

 

“Wat het voor mij betekent”

 

 

Wees nuchter! Wat je te

wachten staat hoeft je niet te

overvallen!

 

 

Muzikale opluistering

 

 

De toegang is kosteloos!

 

 

Wees hartelijk welkom!

 

 

 

 

 

Steeds in zaal ‘Centrum Kumtich’ in de Keibergstraat 54 - 3300 Kumtich (Tienen) om 20u00.

 

 

10 oktober: Waar komt het kwaad vandaan?

We kunnen niet weten wat kwaad is als we niet weten wat goed is. We kunnen niet weten wat onrechtvaardig is tenzij er rechtvaardigheid bestaat. Roest bestaat niet zonder ijzer. Dus kwaad bestaat niet op zichzelf, het is een gebrek aan het goede. Maar waarom is er dan toch kwaad als God bestaat? Er moet dus een reden zijn waarom er toch kwaad in deze wereld gekomen is ….

 

Spreker: Martin Symons studeerde af als electromechanicus en werkte hoofdzakelijk als weerkundige bij de Regie der Luchtwegen. Hij volgde theologische cursussen en bijscholingen om vanaf 1981 voltijds het evangelie te verkondigen. Later ging de aandacht en inzet meer naar kerkstichting en -toerusting. Als gepensioneerde is hij nog steeds zeer geëngageerd en hulpvaardig naar mensen met moeilijkheden. Hij is gelukkig getrouwd sinds 1972, is trotse vader van vijf dochters en geniet ondertussen al van tien kleinkinderen.

 

 

31 oktober: Leven na de dood

De dood wordt vaak doodgezwegen. We hebben schrik om erover te praten. Er is die immens grote onzekerheid over hetgeen al dan niet hierna komt. Nochtans zal niemand aan de dood ontsnappen, dat is zeker! Het is daarom heel redelijk om na te gaan wat God zelf hierover zegt. Maar zou het niet kunnen dat, zoals in de natuur de ene levensvorm in de andere overgaat, dat ook zal gebeuren voor de mens? Het is in elk geval heel verstandig om eens te luisteren naar hetgeen God hierover heeft te zeggen. Kom informatie opdoen en beslis dan over je eigen toekomst.

 

Spreker: Dominique Vandelannoote is geboren in 1958. Als militair was zijn laatste affectatie deze van adjunct militair raadgever van de Belgische ambassadeur op het NAVO hoofdkwartier te Evere. Sinds 2013 is hij gepensioneerd. In 1981 raakt hij gepassioneerd door de Bijbel en volgt in 1993-1995 de toerustingscursus Vlaanderen op de Bijbelschool in Heverlee. Hij houdt van afstandslopen en modelbouw. Dominique is lid van de Evangelische Kerk Leuven (EGL), is getrouwd met Rita en is trotse vader van drie zonen.

© Evangelische kring Tienen

 

Avondconferenties

Agenda

 

Bekijk hier onze activiteiten!!!

Normen en waarden

 

In deze rubriek willen wij aantonen dat christelijke normen en waarden nog altijd zeer actueel zijn.

Doordenkertjes

 

Hier bespreken we enkele artikels waar je kan over nadenken.

Spoedgevallen

 

Hier kan je terecht voor een noodgeval.