Doe recht, wees trouw & wandel nederig.

 

Avondconferenties over

geloof & maatschappij

 

“Wat het voor mij betekent”

 

Sta even stil en bezin

over nieuwe fenomenen

en eigen gebruiken!

 

Muzikale opluistering

 

Boekentafel “Het Goede Boek”

 

De toegang is kosteloos!

 

 

 

 

 

 

Plaats van gebeuren: zaal ‘Centrum’ in de Keibergstraat 54 - 3300 Kumtich (Tienen)

 

 

Als u graag de geluidsopname zou willen beluisteren,

van deze avondconferenties,

twijfel dan niet om ons te contacteren!!

 

 

Interculturele omgang met asielzoekers (03 september 2013 om 20u00)

 

We beleven spannende tijden!  Zonder overdrijven mogen we zeggen dat het ook op religieus vlak crisis is in Europa.  Enerzijds verliest de traditionele kerk steeds meer haar invloed op maatschappelijk vlak en anderzijds is de islam in opkomst.  Buiten Europa doet zich echter de omgekeerde trend voor. De kerk van Christus groeit overal hard tot erg hard!  Nu al mogen we stellen dat het merendeel van de christenheid niet-westers is. Buiten Europa groeit de islam trager dan het christendom. Veel moslims kiezen ervoor de islam te verlaten en worden christen, denk maar aan Iran, Indonesië en Algerije.

Socioloog en spreker Rien van der Toorn gaat deze trends met ons van dichtbij bekijken. Waarom groeit de kerk wereldwijd? Waarom wordt een moslim christen? Wat hebben deze ontwikkelingen ons, Europeanen, te zeggen?

 

Spreker: (Gave Veste)

Rien van der Toorn (1971) heeft niet-westerse sociologie gestudeerd en onderzoek gedaan naar Afghaanse vluchtelingen in Pakistan. Hij is gespecialiseerd in de religieuze achtergronden van Afghaanse en Iranese vluchtelingen in Nederland. Hij spreekt vloeiend Dari en Farsi en was jarenlang teamleider voor het Perzisch sprekend team bij stichting Gave Veste. Momenteel is hij eigenaar van een advies- en trainingsbureau voor intercultureel werk genaamd ‘Intercultural Impact’. Verder is hij als docent en decaan verbonden aan de studierichting ‘Global Studies’ van de Foundation University te Amsterdam.  Hij is tevens gastdocent aan het ‘Tyndale Theological Seminary’.

 

 

De Bijbel eerlijk hanteren (17 september 2013 om 20u00)

 

Iedere ketter heeft zijn letter! De Bijbel is nog steeds het meest verspreide, meest gedrukte en meest gelezen boek ter wereld maar .. terzelfder tijd wellicht ook het meest mis begrepen en meest misbruikte boek. De Bijbel goed lezen is een zeer lonende uitdaging. Een aantal leesregels en een portie gezond verstand kunnen ons alvast helpen om dit bijzondere boek beter te begrijpen.

 

Spreker: Jef Saenen is geboren in 1960. Na zijn licentiaatsstudies Moderne Geschiedenis raakt hij in 1985 geboeid door de Bijbel waarin hij zich verder verdiept en in 1992 een bachelor behaalt op de Bijbelschool te Heverlee. Ondertussen bouwt hij een professionele loopbaan uit als verzekeringsbemiddelaar. Jef is lid van de Raad van bestuur van de Evangelische Theologische Faculteit (ETF) te Heverlee en lid van de Evangelische Kerk Leuven (EGL). Hij houdt van afstandslopen en wijnbouw! Hij is getrouwd met Marijke en trotse vader van drie kinderen.

 

 

De kracht van de tong (15 oktober 2013 om 20u00)

 

De tong is een klein lichaamsdeel, maar zeer gespierd. En met gespierde taal kunnen we veel schade berokkenen. Met onze tong kunnen we mensen breken.
Maar het kan ook heel anders: wat we zeggen kan mensen ook opbouwen. Zoals deze spreuk zegt: 'Een woord, in juiste vorm gesproken, is als gouden appelen op zilveren schalen.' Een goed woord kan zoveel deugd doen.
En misschien kunnen we wel leren om goede woorden te spreken.

 

Spreker: Marcel Casier (Predikant en voorganger van de EGL)

 

 

Wat na overlijden? (31 oktober 2013 om 20u00)

 

De dood is een wezenlijk onderdeel van het leven, maar er wordt heel weinig over gesproken. Het jaagt ons angst aan en we hebben er geen controle over. Maar de realiteit is dat voor elkeen het moment van sterven eens komt. En wat dan? In de natuur gaan vele levensvormen over in een andere. Zo geeft de Bijbel geeft ons duidelijke antwoorden voor hetgeen de mens te wachten staat. Waarom langer onzeker en in angst blijven leven? Laat je informeren en beslis zelf over je toekomst!

 

Spreker: Dominique Vandelannoote is geboren in 1958. Als militair was zijn laatste affectatie deze van adjunct militair raadgever van de Belgische ambassadeur op het NAVO hoofdkwartier te Evere. Sinds 2013 is hij gepensioneerd. In 1981 raakt hij gepassioneerd door de Bijbel en volgt in 1993-1995 de toerustingscursus Vlaanderen op de Bijbelschool in Heverlee. Hij houdt van afstandslopen en modelbouw. Dominique is lid van de Evangelische Kerk Leuven (EGL), is getrouwd met Rita en is trotse vader van drie zonen.

© Evangelische kring Tienen

 

Avondconferenties

Agenda

 

Bekijk hier onze activiteiten!!!

Normen en waarden

 

In deze rubriek willen wij aantonen dat christelijke normen en waarden nog altijd zeer actueel zijn.

Doordenkertjes

 

Hier bespreken we enkele artikels waar je kan over nadenken.

Spoedgevallen

 

Hier kan je terecht voor een noodgeval.