Doe recht, wees trouw & wandel nederig.

 

Drie gespreksavonden over opvoeding!

Hoe begeleiden we onze kinderen naar zelfstandigheid?

 

Drie avonden om stil te staan bij je opvoedingsstijl in een uitdagende wereld; de eisen van je werk en de verlangens van je kinderen. Hoe bewerk je dit vandaag in een sfeer van liefde en respect voor elkaar?

 

Als u graag de geluidsopname zou willen beluisteren, van deze avondconferenties, twijfel dan niet om ons te contacteren!!

 

 

 

Mijn kwaliteiten als succesvolle opvoeder! (29 maart 2012 om 20u00)

Gedurende deze avond willen we naar onszelf en onze stijl van opvoeden kijken. Wat nemen we nemen we mee uit onze geschiedenis, van welke fouten hebben we geleerd, wat is onze kracht en wat kenmerkt onze omgangsstijl met onze kinderen. Belangrijke gedachte hierbij is dat we beter zullen functioneren als we in contact staan met onze kracht en onze kwaliteiten dan dat we ons focussen op de problemen en de fouten.

(Plaats van gebeuren: zaal ‘Centrum’ in de Keibergstraat 54 - 3300 Kumtich (Tienen)

 

 

Jongeren in een uitdagende wereld (26 april 2012 om 20u00)

Hierbij kijken we naar onze jongeren tegen de achtergrond van onze tijd met zijn culturele veranderingen.  We zullen maar gepast kunnen reageren als we een goed zicht hebben op de invloeden waar onze kinderen aan blootstaan en de uitdagingen waarmee zij geconfronteerd worden. We hebben ook oog voor de diverse ontwikkelingsfasen die een gepaste houding vergen.

(Plaats van gebeuren: zaal ‘Centrum’ in de Keibergstraat 54 - 3300 Kumtich (Tienen)

 

 

Hoe geef ik waarden door? (31 mei 2012 om 20u00)

Als belangrijk onderdeel van onze opvoeding willen we aan onze kinderen waarden overdragen.  Waarden die voor ons belangrijk zijn geworden en ons leven zin en betekenis geven. Waarden die hen kunnen helpen om zich te oriënteren in het vinden van hun levensweg. Gelovigen laten zich hierbij inspireren door het evangelie. Hoe doe je dat vandaag en is overdracht van (christelijke) normen en waarden wel mogelijk en voldoende?

(Plaats van gebeuren: zaal ‘Centrum’ in de Keibergstraat 54 - 3300 Kumtich (Tienen)

 

 

Aan het eind van elke lezing werden een tweetal prikkelende stellingen meegeven om verder over door te denken.

 

Gerrit Houtman (gezins- en relatietherapeut) was onze spreker voor deze avondconferenties over opvoeding. Hij is maatschappelijk assistent in relatie en gezinstherapie en werkt in Bethesda, een christelijk centrum voor vorming en hulpverlening te Genk. Gerrit publiceert, geeft lezingen en verzorgt workshops. Vanuit Bijbels perspectief wil hij tips geven voor een duurzame relatie met je kinderen.

© Evangelische kring Tienen

 

Archief

Agenda

 

Bekijk hier onze activiteiten!!!

Wie is Jezus Christus?

 

Wie was Jezus en wat hij gedaan heeft.

Het christelijk geloof

 

Ontdek het christelijke geloof!

Normen en waarden

 

Hier tonen we aan dat christelijke normen en waarden nog altijd zeer actueel zijn.

Getuigenissen

 

Verhalen uit het leven van mensen en hun ervaringen met God!

Spoedgevallen

 

Hier kan je terecht

voor een noodgeval.