Doe recht, wees trouw & wandel nederig.

 

 

Bent u het of bent u het niet? (Mattheüs 11:2-30)

Johannes de Doper kende Jezus als geen ander. Het was zijn taak de mensen voor te bereiden op de komst van de Messias. Hij mocht Jezus dopen en hij was zelfs familie van hem! Toch had ook deze man zijn twijfels. Op een gegeven moment wist hij niet meer wat hij moest geloven en stuurde twee van zijn leerlingen naar Jezus met de vraag: bent u de beloofde Messias die zou komen of moeten we iemand anders verwachten?

Een vraag die de moeite waard is om even bij stil bij te staan en die ook nu nog door veel mensen gesteld wordt, christen of niet. Laten we kijken welk antwoord Jezus geeft. Hij zegt simpelweg: ga terug naar Johannes en vertel wat je gehoord en gezien hebt. Voor hun ogen waren er namelijk zieken genezen en doden opgewekt. Door de profeet Jesaja was vroeger voorspeld dat de Messias deze dingen zou doen. Johannes mocht dus zijn eigen conclusie trekken.

Misschien ben je in dezelfde situatie als Johannes en vraag je je ook af wie die Jezus nu echt was? Misschien wordt je overspoeld door beelden en ideeën en zie je Jezus er niet meer tussen staan? In de wereld van vandaag is dat aan de orde van de dag. Ga dan terug naar Jezus zelf. Zijn getuigenis zegt genoeg en zijn daden spreken voor zich. Het Woord laat je het zien. Jezus is degene op wie de wereld wacht, geen twijfel mogelijk!

 

 

Normen & Waarden: Neem Jezus aan als de waarheid in je leven.

 

Vraag: Is Jezus jouw Messias of is Hij het (nog) niet?

 

Bijbelvers: “U bent de Messias, de zoon van de levende God!” (Mattheüs 16:16)

 

 

Normen en waarden

© Evangelische kring Tienen

 

Normen en waarden

Normen en waarden

Agenda

 

Bekijk hier onze activiteiten!!!

Wie is Jezus Christus?

 

Wie was Jezus en wat hij gedaan heeft.

Het christelijk geloof

 

Ontdek het christelijke geloof!

Doordenkertjes

 

Bekijk hier artikels waar je kan over nadenken.

Spoedgevallen

 

Hier kan je terecht

voor een noodgeval.

Getuigenissen

 

Verhalen uit het leven van mensen en hun ervaringen met God!