Doe recht, wees trouw & wandel nederig.

 

 

De Heilige Geest: meer dan een vage kracht!

Er is bijna niemand die nog nooit van ‘de Heilige Geest’ gehoord heeft. Maar toch zijn er maar heel weinig mensen die weten wat de Heilige Geest doet en wie Hij is.
De wind kun je niet zien, maar als het waait zie je de uitwerking ervan duidelijk in de takken die buigen. De lucht zie je ook niet, maar dat hij er is weet je als je sport en naar adem hapt!

Hetzelfde is het geval met de Heilige Geest. Je kunt hem niet zien of aanraken, maar toch is Hij er. Wat doet hij dan? Zoals Jezus beloofde, helpt de Heilige Geest bij het verstaan van de Vader en geeft kracht om lief te hebben zoals Jezus liefheeft. 

De Heilige Geest zorgt ervoor dat we dingen kunnen zien zoals God ze zelf ziet, dingen verstaan zoals ze echt zijn. Liefhebben zoals God liefheeft is voor ons onmogelijk: we kijken altijd naar de fouten van anderen. De Heilige Geest helpt ons om naar anderen te kijken door Gods ogen, niet oordelend, maar met liefde.

 

 

Normen & Waarden: Als je voelt dat het je niet lukt om lief te hebben of als je kracht nodig hebt, bid dan de tot Heilige Geest!

 

Vraag: Heb je ooit al eens de Heilige Geest om hulp gevraagd?

 

Bijbelvers: “Maar de vrucht van de Geest is liefde, vreugde en vrede, geduld, vriendelijkheid en goedheid, geloof, zachtmoedigheid en zelfbeheersing." (Galaten 5:22)

 

 

Normen en waarden

© Evangelische kring Tienen

 

Normen en waarden

Normen en waarden

Agenda

 

Bekijk hier onze activiteiten!!!

Wie is Jezus Christus?

 

Wie was Jezus en wat hij gedaan heeft.

Het christelijk geloof

 

Ontdek het christelijke geloof!

Doordenkertjes

 

Bekijk hier artikels waar je kan over nadenken.

Spoedgevallen

 

Hier kan je terecht

voor een noodgeval.

Getuigenissen

 

Verhalen uit het leven van mensen en hun ervaringen met God!