Doe recht, wees trouw & wandel nederig.

 

 

De glijbaan van de zonde (2 Samuël 11)

Jezus vraagt ons om te dienen zoals Hij dat deed. Als leiders niet leren om te dienen, dan krijg je al snel te maken met machtsmisbruik. Ook koning David gebruikte zijn macht om Batseba bij hem te krijgen. Maar daar bleef het niet bij. Hij pleegde echtbreuk en daarna moord met voorbedachte rade. David is de glijbaan van de zonde helemaal af gegaan. Maar waar is de zonde begonnen? Velen zullen zeggen bij het overspel. Maar Jezus zegt dat als je een andere vrouw aanziet om haar te begeren, dan heb je in je hart reeds echtbreuk gepleegd! De zonde is begonnen in Davids gedachten. Ook bij ons begint de zonde meestal bij de gedachte ervan. En meestal brengt de ene zonde de andere mee. Voor je het weet heb je er geen grip meer op.

Hoe je over iets denkt, bepaalt grotendeels hoe je ermee omgaat. Wat niet in je denkkader past zal je niet zo snel doen. God heeft ons een denkkader gegeven die we best kunnen volgen. Hij heeft ons de Bijbel gegeven waar die regels (normen en waarden) in staan. Hij heeft ze niet zomaar gegeven, ze zijn goed voor ons! God weet wat goed voor je is. Als we zelf beslissen welke regels we volgen en welke niet dan gaat het fout. Daarom moeten we trachten zo veel mogelijk van God te leren kennen. Zoveel te meer we van Hem weten, zoveel te meer zullen we begrijpen waarom die regels goed voor ons zijn en hoe we ze kunnen volgen. We moeten Gods wil leren begrijpen en niet zomaar proberen die regeltjes te volgen. We moeten beseffen dat Gods wil het beste is voor ons. Laten we dan met Gods hulp de zonde in ons leven weg doen! Alleen zo zullen we in staat zijn om niet de glijbaan van de zonde te nemen maar de trap omhoog naar Gods koninkrijk!

 

 

Normen & Waarden: Verkeerde gedachten brengen problemen voort.

 

Vraag: Heb jij de moed om "neen" te zeggen aan ongepaste gedachten?

 

Bijbelvers: "Overweeg steeds wat waar en verheven is, rechtvaardig en zuiver, beminnelijk en eervol, alles wat deugdzaam is en lof verdient." (Filipenzen 4:8)

 

 

 

Normen en waarden

© Evangelische kring Tienen

 

Normen en waarden

Normen en waarden

Agenda

 

Bekijk hier onze activiteiten!!!

Wie is Jezus Christus?

 

Wie was Jezus en wat hij gedaan heeft.

Het christelijk geloof

 

Ontdek het christelijke geloof!

Doordenkertjes

 

Bekijk hier artikels waar je kan over nadenken.

Spoedgevallen

 

Hier kan je terecht

voor een noodgeval.

Getuigenissen

 

Verhalen uit het leven van mensen en hun ervaringen met God!