Doe recht, wees trouw & wandel nederig.

 

 

De goede Herder (Johannes 10:1-21)

Een goede herder is een herder die zijn leven inzet voor de schapen. Als er een wolf komt om de schapen te stelen, zal hij alles doen om dit te verhinderen. De herder is ook de eigenaar van de schapen.

Een huurling daarentegen is iemand die de schapen naar grazige weiden leidt, maar als er gevaar voor eigen leven dreigt, zal de huurling wegrennen en niet blijven. De schapen gaan hem niet zo aan het hart.

 

Jezus wordt ook vaak vergeleken met een goede Herder. Hij heeft zijn leven ingezet om alle schapen te redden. Als er één verdwaald is, zal Hij alles doen om het te vinden en terug te brengen naar de kudde.

Daarom dat Hij vrijwillig naar de aarde is gekomen om voor de mensen te sterven aan het kruis. Voor onze zonden is Hij gestorven en zelfs de dood heeft Hij overwonnen, zodat ieder die in Hem gelooft voor eeuwig mag leven in de hemel. Gods liefde voor ons is zo groot dat Hij er alles aan doet om de mensen te redden.

 

 

Normen & Waarden: Onze Herder gaf zijn leven voor zijn schapen!

 

Vraag: Welke herder volg jij?

 

Bijbelvers: “Want alzo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat een ieder, die in Hem gelooft, niet verloren ga, maar eeuwig leven hebbe.” (Johannes 3:16)

 

 

Normen en waarden

© Evangelische kring Tienen

 

Normen en waarden

Normen en waarden

Agenda

 

Bekijk hier onze activiteiten!!!

Wie is Jezus Christus?

 

Wie was Jezus en wat hij gedaan heeft.

Het christelijk geloof

 

Ontdek het christelijke geloof!

Doordenkertjes

 

Bekijk hier artikels waar je kan over nadenken.

Spoedgevallen

 

Hier kan je terecht

voor een noodgeval.

Getuigenissen

 

Verhalen uit het leven van mensen en hun ervaringen met God!