Doe recht, wees trouw & wandel nederig.

 

 

De mens is gemaakt om te heersen

We willen graag de baas zijn en het voor het zeggen hebben.  En eigenlijk heeft God ons daarvoor geschapen. Het eerste wat God tot de mens zei was: ” … vervult de aarde en onderwerpt haar, heerst over … alles” (Gen 1:28). Maar al heel snel verloren we onze heerschappij aan de duivel (Gen 3:6).  Daardoor leven we in een boze wereld waar de mens de marionet van satan is geworden. Daarom gaat alles mis. Die eigenzinnige mens meent de macht te hebben, maar wordt in feite overheerst en in gevangenschap gehouden door het kwade.

Het heerlijke nieuws nu is dat Jezus, God zelf, de satan overwonnen heeft op het kruis! En Jezus heeft zijn macht aan zijn kinderen geschonken.  De mens wordt door geloof bevrijd en krijgt Gods autoriteit om het goede te laten heersen.  Ja, we zijn gemaakt om te heersen over het kwade! Het is mogelijk voor elkeen die zich in geloof aan Jezus overgeeft!

 

 

Normen & Waarden: Regeer in Christus!

 

Vraag: Heb je je al in geloof aan Jezus toevertrouwd?

 

Bijbelvers: “Zij, die de overvloed van genade en van de gave der gerechtigheid ontvangen hebben, zullen leven en als koningen heersen door de ene, Jezus Christus.” (Rom 5:17)

 

 

Normen en waarden

© Evangelische kring Tienen

 

Normen en waarden

Normen en waarden

Agenda

 

Bekijk hier onze activiteiten!!!

Wie is Jezus Christus?

 

Wie was Jezus en wat hij gedaan heeft.

Het christelijk geloof

 

Ontdek het christelijke geloof!

Doordenkertjes

 

Bekijk hier artikels waar je kan over nadenken.

Spoedgevallen

 

Hier kan je terecht

voor een noodgeval.

Getuigenissen

 

Verhalen uit het leven van mensen en hun ervaringen met God!