Doe recht, wees trouw & wandel nederig.

 

 

De naam van God

Alles heeft een naam. De nieuwste orkaan in Amerika, de nieuwe hond van de buren, de kleine baby in huis, je nieuwste avatar. En alsof dat nog niet genoeg is, geven we aan veel mensen zelfs bijnamen.

Toen Mozes van God de opdracht kreeg om naar de koning van Egypte te gaan en hij niet goed wist hoe hij nu precies ging uitleggen wie God was en hoe zij hem moesten noemen, antwoordde God: mijn naam is ‘Ik ben die er zijn zal’ (=Jaweh). De Heer, de god van uw voorouders, de God van Abraham, Isaak en Jakob. Vele namen en toch dezelfde. Voor mij is Hij de almachtige aanwezige. Welke naam geef jij Hem?

Ook onze namen zijn bijzonder voor God. In Openbaringen, het laatste boek van de Bijbel, wordt gesproken over een nieuwe naam die, geschreven op een wit steentje, zal gegeven worden aan de volgelingen van Jezus. Deze naam staat voor een nieuwe, volmaakte, identiteit die wij ontvangen in Christus. Wat een prachtige belofte!

 

 

Normen & Waarden: Gods naam is waardevol voor ons en onze naam is waardevol voor God!

 

Vraag: Welke naam geef jij aan God?

 

Bijbelvers: “Daarop zei hij: ‘Voortaan zal je naam niet Jakob zijn maar Israël, want je hebt met God en mensen gestreden en je hebt gewonnen.’”

(Genesis 32:29)

 

 

Normen en waarden

© Evangelische kring Tienen

 

Normen en waarden

Normen en waarden

Agenda

 

Bekijk hier onze activiteiten!!!

Wie is Jezus Christus?

 

Wie was Jezus en wat hij gedaan heeft.

Het christelijk geloof

 

Ontdek het christelijke geloof!

Doordenkertjes

 

Bekijk hier artikels waar je kan over nadenken.

Spoedgevallen

 

Hier kan je terecht

voor een noodgeval.

Getuigenissen

 

Verhalen uit het leven van mensen en hun ervaringen met God!