Doe recht, wees trouw & wandel nederig.

 

 

De overspelige vrouw (Johannes 8:1-11)

Of het nu rechtstreeks of onrechtstreeks (roddelen) is, we oordelen allemaal. We leven dan ook in een maatschappij waar elke fout heel erg wordt uitvergroot. Er wordt altijd naar een schuldige gezocht, zodat we die persoon kunnen veroordelen. Het gevolg is dat relaties stuk gaan. Daarom vraagt Jezus ons om niet te (ver)oordelen maar barmhartig te zijn tegenover elkaar!

Zou het niet fijn zijn om in een plaats te leven waar we onszelf kunnen zijn, waar we niet veroordeeld worden, waar we onze fouten kunnen bekennen zonder dat we bekeken worden? … Maar waarom oordelen we dan? Vaak oordelen we omdat we zelf beoordeeld, veroordeeld en bekritiseerd zijn geweest. In veel gevallen leidt dit tot innerlijke pijn en misschien draag jij ook die pijn met je mee?

Ook de Farizeeën werden bekritiseerd en geoordeeld en deden het ook bij anderen. Jezus beantwoordt hun beschuldiging aan het adres van de overspelige vrouw op merkwaardige wijze: ‘Wie van u zonder zonde is, werpe het eerst een steen naar haar’. Zo worden de Farizeeën bepaald bij hun eigen tekortkomingen. Niemand gaat vrijuit! Maar komen ze tot inkeer? Helaas, de Farizeeën lopen van Jezus weg. En jij? Ben jij iemand die wegloopt of kom je met je pijn en problemen tot Jezus? Jezus wil je van alle schuld bevrijden. Hij heeft je zó lief dat Hij nooit veroordeelt wie zijn zonden en pijn bij Hem brengt!

 

 

Normen & Waarden: (ver)oordeel niet want je bent zelf niet zonder zonden.

 

Vraag: Ben jij bereid met je pijn en zonden bij Jezus te komen?

 

Bijbelvers: "Want God zal u op dezelfde manier beoordelen als waarop u anderen beoordeelt, en hij zal u meten met de maat waarmee u anderen meet." (Mattheüs 7:2)

 

 

 

Normen en waarden

© Evangelische kring Tienen

 

Normen en waarden

Normen en waarden

Agenda

 

Bekijk hier onze activiteiten!!!

Wie is Jezus Christus?

 

Wie was Jezus en wat hij gedaan heeft.

Het christelijk geloof

 

Ontdek het christelijke geloof!

Doordenkertjes

 

Bekijk hier artikels waar je kan over nadenken.

Spoedgevallen

 

Hier kan je terecht

voor een noodgeval.

Getuigenissen

 

Verhalen uit het leven van mensen en hun ervaringen met God!