Doe recht, wees trouw & wandel nederig.

 

 

De rijke tollenaar (Lucas 19:1-10)

Het verhaal van de rijke tollenaar Zacheüs is bij velen bekend. Zacheüs was een afperser, maar toen Jezus zijn stad aandeed, voelde hij de onweerstaanbare drang om Jezus te zien. Op het belachelijke af klom hij in een boom omdat hij te klein was om boven de menigte uit te komen. Jezus keek op naar de boom, nodigde zichzelf bij Zacheüs uit, waarna Zacheüs zich bekeerde en iedereen die hij had afgeperst terugbetaalde.

Wat was er gebeurd als Zacheüs nu eens lui was geweest en niet de moeite had genomen naar Jezus te komen kijken omdat hij te klein was? Die stap om toch te proberen iets van Jezus te zien werd beloond. En de stap was groot. Zacheüs werd waarschijnlijk zelfs door de omstanders uitgelachen.

En hoe zou het afgelopen zijn als Jezus niet vol liefde was en niet zo vergevingsgezind? Zacheüs had echt een zwart verleden en menselijk gezien "verdiende" hij het volstrekt niet dat Jezus bij hem zou komen. Maar Jezus is gekomen voor de zwakken en de zondaars, voor zij die verloren zijn. Het verschil tussen Zacheüs en de meeste anderen was dat Zacheüs inzag dat hij fout was. 

Je kunt dit verhaal ook op jezelf toepassen: God wil heel graag in je leven komen, maar wacht tot je er klaar voor bent en de deur openzet, al is het maar op een kier.

 

 

Normen & Waarden: Volg het voorbeeld van Jezus: geef aandacht aan mensen die door anderen veracht of te min geacht worden.  

 

Vraag: Heb jij al een stap naar Jezus toe gezet en besef je dat Hij graag in jouw leven wil komen?

 

Bijbelvers: “Jezus zegt: zo zal er in de hemel meer vreugde zijn over één zondaar die tot inkeer komt dan over negenennegentig rechtvaardigen die geen inkeer nodig hebben.” (Lucas 15:7)

 

 

Normen en waarden

© Evangelische kring Tienen

 

Normen en waarden

Normen en waarden

Agenda

 

Bekijk hier onze activiteiten!!!

Wie is Jezus Christus?

 

Wie was Jezus en wat hij gedaan heeft.

Het christelijk geloof

 

Ontdek het christelijke geloof!

Doordenkertjes

 

Bekijk hier artikels waar je kan over nadenken.

Spoedgevallen

 

Hier kan je terecht

voor een noodgeval.

Getuigenissen

 

Verhalen uit het leven van mensen en hun ervaringen met God!