Doe recht, wees trouw & wandel nederig.

 

 

De schuld is betaald

Het leven als christen lijkt soms deprimerend. Steeds weer worden we erop attent gemaakt dat we zondig zijn en dat we niet perfect zijn. Hoe hard we ons best ook doen, we kunnen niet goed genoeg zijn voor God en schieten altijd tekort in alles wat we doen. Maar, het goede nieuws is nu juist dat we ook niet perfect moéten zijn, omdat DE perfecte mens, Jezus, in onze plaats de straf droeg voor al onze fouten en gebreken. We hoeven zelf niéts te doen, alleen te geloven!

En dat lijkt voor velen nu weer iets te gemakkelijk. Liever zouden zij toch iets terugdoen voor God, iets bijdragen aan hun heil. Met andere woorden: een klein beetje bijleggen voor hun ticket naar de hemel. Zij geven veel van hun tijd en energie aan de kerk en aan hun medemens en hopen zo, misschien onbewust, bij God in een goed blaadje te staan. Maar zo werkt het niet. Jezus heeft door zijn dood 100 procent voor onze schuld betaald. Daar moet en kan geen procentje van onszelf aan worden toegevoegd! We kunnen God nooit genoeg teruggeven, maar gelukkig verlangt Hij dat ook niet van ons. Wat God wil is een relatie met ons! Binnen die relatie draait het er niet om hoeveel wij aan God geven, maar dat wij op een ontspannen manier kind zijn van de Vader.

Hoe nietig wij ons ook voelen, Jezus is aan het kruis gestorven voor onze zonden en daardoor staat niets een relatie met God nog in de weg. We mogen oprecht blij zijn en hoeven ons niet meer schuldig te voelen!!

 

 

Normen & Waarden: Leef niet vanuit een schuldgevoel, maar wees blij!

 

Vraag: Probeer jij je hemel te verdienen?

 

Bijbelvers: ‘Vervul ons in de morgen met uw liefde, laat ons van blijdschap juichen, al onze dagen.’ (Psalm 90:14)

 

 

Normen en waarden

© Evangelische kring Tienen

 

Normen en waarden

Normen en waarden

Agenda

 

Bekijk hier onze activiteiten!!!

Wie is Jezus Christus?

 

Wie was Jezus en wat hij gedaan heeft.

Het christelijk geloof

 

Ontdek het christelijke geloof!

Doordenkertjes

 

Bekijk hier artikels waar je kan over nadenken.

Spoedgevallen

 

Hier kan je terecht

voor een noodgeval.

Getuigenissen

 

Verhalen uit het leven van mensen en hun ervaringen met God!