Doe recht, wees trouw & wandel nederig.

 

 

 

De vijf wijze en vijf dwaze meisjes (Mattheüs 25:1-13)

Hijgend ren ik het station binnen. Trap af, tunnel door, trap op. Haal ik ‘m nog? Oh nee ... de trein rijdt voor mijn ogen weg.... Tja, niets aan te doen, te laat is te laat. Soms zouden we de tijd even terug willen draaien, al is het maar één minuut. Maar dat gaat niet. Te laat komen is onomkeerbaar, het moment is gewoon voorbij.

Daarover vertelt Jezus een gelijkenis in Mattheüs 25. Tien bruidsmeisjes wachten op de komst van de bruidegom. Het is hun taak om met hun olielampen de bruidsstoet feestelijk te verlichten, zoals het toen de gewoonte was in Israël. Maar het wachten duurt lang en de meisjes vallen in slaap. Dan ineens: de bruidegom komt eraan! De meisjes schieten overeind en nemen hun lampen op. Vijf van de meisjes worden bleek van schrik: hun olie is bijna op en hun lampen gaan al uit! Wat nu? Olie lenen van de andere meisjes? Maar dan is er voor niemand genoeg. Dan maar snel naar de winkel. Zo vlug ze kunnen gaan ze nieuwe olie kopen en lopen terug naar de feestzaal. Maar... de deur is al dicht, ze zijn te laat. Onomkeerbaar te laat!

Jezus spreekt hier over zijn terugkomst naar de aarde. Wat zal dat een feest zijn! Maar we moeten wel olie in onze lamp hebben, willen we eraan deelnemen. Dat wil zeggen dat Jezus prioriteit moet zijn in ons leven en dat wij onze redding bij hem zoeken. Geen enkele christen kan zijn geloof of redding delen met iemand anders, net zo min als de meisjes hun olie konden delen. Ieder mens is zelf verantwoordelijk!

 

 

 

Normen & Waarden: Maak tijd voor belangrijke zaken.

 

Vraag: Besef je dat Jezus terugkomt naar de aarde?

 

Bijbelvers: ‘Wees dus waakzaam, want jullie weten niet op welke dag en op welk tijdstip Hij komt.’ (Mattheüs 25:13)

 

 

 

Normen en waarden

© Evangelische kring Tienen

 

Normen en waarden

Normen en waarden

Agenda

 

Bekijk hier onze activiteiten!!!

Wie is Jezus Christus?

 

Wie was Jezus en wat hij gedaan heeft.

Het christelijk geloof

 

Ontdek het christelijke geloof!

Doordenkertjes

 

Bekijk hier artikels waar je kan over nadenken.

Spoedgevallen

 

Hier kan je terecht

voor een noodgeval.

Getuigenissen

 

Verhalen uit het leven van mensen en hun ervaringen met God!