Doe recht, wees trouw & wandel nederig.

 

 

De weg van de liefde

Daar sta je dan met je goede christelijke voornemens. Je collega heeft je net voor schut gezet in het bijzijn van de baas. Je voelt de boosheid opborrelen en het eerste wat je denkt is “ik zal hem terugbetalen!” Dan begin je na te denken. Je collega gaat thuis door een moeilijke tijd, hij is net gescheiden en zijn vrienden hebben partij gekozen en hem in de steek gelaten. Je kiest ervoor om je collega te vergeven en voor zijn situatie te gaan bidden.

 

Vaak werkt het zo, emoties komen en gaan. Ze zijn terecht en moeten niet ontkend worden. Het is echter de vraag wat je met de emoties doet. De Bijbel roept ons op om een bepaalde richting in te slaan: de weg van de liefde. Onrechtvaardigheid beantwoorden met rechtvaardigheid, haat beantwoorden met liefde en hardheid beantwoorden met zachtmoedigheid!

 

Hoe kunnen we dit meer en meer leren te doen? Jezus Christus is de belichaming van al deze mooie waarden, we mogen Hem leren kennen en ernaar uitkijken dat Hij deze prachtige dingen in onze levens uitwerkt, wanneer we op Hem vertrouwen.

 

 

Normen & Waarden: Kiezen voor het goede!

 

Vraag: Streef je ernaar duisternis met licht te beantwoorden?

 

Bijbelvers: “Maar jij, een dienaar van God, moet je hier verre van houden. Streef naar rechtvaardigheid, vroomheid, geloof, liefde, volharding en zachtmoedigheid”. (1 Timotheüs 6:11)

 

 

Normen en waarden

© Evangelische kring Tienen

 

Normen en waarden

Normen en waarden

Agenda

 

Bekijk hier onze activiteiten!!!

Wie is Jezus Christus?

 

Wie was Jezus en wat hij gedaan heeft.

Het christelijk geloof

 

Ontdek het christelijke geloof!

Doordenkertjes

 

Bekijk hier artikels waar je kan over nadenken.

Spoedgevallen

 

Hier kan je terecht

voor een noodgeval.

Getuigenissen

 

Verhalen uit het leven van mensen en hun ervaringen met God!