Doe recht, wees trouw & wandel nederig.

 

 

Een Bijbelse Holywood romance (Ruth)

Een schitterend verhaal van gewone mensen met alledaagse problemen, maar ook met dromen en passies, drama en vreugde … Je geraakt in de miserie en moet alles achterlaten wat je dierbaar is. Je man sterft, vervolgens je zonen. Gelukkig is er die ene trouwe schoondochter; Ruth. Je keert met haar terug naar je land van oorsprong. Daar vecht je samen met je schoondochter om in leven te blijven. Maar zij raakt verliefd. Je moet risico’s nemen, men kan je schoondochter misbruiken. Het dreigt verkeerd af te lopen. Iemand kan ook nog roet in het eten strooien, maar uiteindelijk komt alles goed.

Het verhaal van Ruth, die haar toekomst opgeeft ten bate van haar schoonmoeder. Waar hoor je dat nog vandaag? Zo’n houding noemt men onbaatzuchtigheid. Het is een ingesteldheid die “niet zucht (streeft) naar eigen baten (voordelen)”. Iemand met deze deugd ziet doelbewust af van zijn eigen belang omdat hij de ander kostbaar vindt. Zo is ook onze God! En zo wil Hij dat we voor elkaar zijn.

 

 

Normen & Waarden: Het is niet zozeer van belang welk deel van het leven je krijgt (verdriet, tegenslag, …) maar wel hoe je er mee omgaat.

 

Vraag: Wanneer was jij het laatst onbaatzuchtig?

 

Bijbelvers: “Want God houdt zoveel van de wereld dat Hij zijn enige Zoon heeft gegeven om de wereld van de ondergang te redden.  Iedereen die zich aan Hem toevertrouwt, krijgt eeuwig leven.” (Johannes 3:16)

 

 

Normen en waarden

© Evangelische kring Tienen

 

Normen en waarden

Normen en waarden

Agenda

 

Bekijk hier onze activiteiten!!!

Wie is Jezus Christus?

 

Wie was Jezus en wat hij gedaan heeft.

Het christelijk geloof

 

Ontdek het christelijke geloof!

Doordenkertjes

 

Bekijk hier artikels waar je kan over nadenken.

Spoedgevallen

 

Hier kan je terecht

voor een noodgeval.

Getuigenissen

 

Verhalen uit het leven van mensen en hun ervaringen met God!