Doe recht, wees trouw & wandel nederig.

 

 

Een christelijk huwelijk, hoe werkt dat? (Efeziërs 5:22-33)

God heeft ons niet allen gemaakt om alleen te zijn. Mensen hebben nood aan sociale contacten en bij voorkeur delen we ons leven met één persoon in het bijzonder. Het is onmogelijk om de vele facetten die in een huwelijk spelen te bespreken, maar toch zijn raadgevingen broodnodig omdat we zo vaak geconfronteerd worden met mislukte huwelijken. Velen tonen dat ze God niet nodig hebben in hun leven, laat staan dat ze Hem een centrale plaats willen geven. De gevolgen zijn echter meer dan duidelijk!  

We denken het allemaal zelf wel te kunnen, maar vergeten hierbij hoe broos en breekbaar we zijn.  

God echter is de perfecte liefde. Hij kent onze verlangens en de verlangens van onze partner. En bovenal: Hij houdt meer van ons dan wij van onze partner kunnen houden of onze partner van ons. Is het dan niet normaal dat je Hem de eerste plaats geeft? In een christelijke huwelijksrelatie wordt God zó het bindmiddel.  Als er ruzie of onenigheid is, blijft er altijd nog minstens één gemeenschappelijke factor: God! En Hij weet de oplossing van elk probleem, als wij maar samen naar  Hem willen luisteren.

 

De Bijbel staat bol van praktische aanwijzingen voor een mooi huwelijk. De ene redt het niet zonder de hulp en waardering van de andere. De onderlinge liefde is het hoogste goed. En Hij heeft ons getoond en voorgeleefd hoe dat eruit ziet. Hij heeft zijn kerk zó lief dat Hij er zijn eigen leven voor gaf! Deze onbaatzuchtige, opofferende liefde wil Hij dolgraag zien in de man-vrouw relatie van het christelijke huwelijk. Een dergelijke liefde is menselijk gezien niet mogelijk, maar met Gods liefde in ons zijn wij in staat het onmogelijke te doen, omdat we Hem toelaten door ons heen te werken.  

 

Maar geef toe, we lezen Gods Woord niet ... dus hoe kan Hij in ons werken als we niet eens weten welk een bron van zegeningen Hij ons ter beschikking stelt!

 

 

Normen & Waarden: Hou van elkaar zoals Jezus van Zijn kerk houdt.

 

Vraag: Staat God centraal in jouw huwelijk?

 

Bijbelvers: “Laat ieder voor zich zijn vrouw zo liefhebben als zichzelf en de vrouw moet ontzag hebben voor haar man.” (Efeziërs 5:33 )

 

 

Normen en waarden

© Evangelische kring Tienen

 

Normen en waarden

Normen en waarden

Agenda

 

Bekijk hier onze activiteiten!!!

Wie is Jezus Christus?

 

Wie was Jezus en wat hij gedaan heeft.

Het christelijk geloof

 

Ontdek het christelijke geloof!

Doordenkertjes

 

Bekijk hier artikels waar je kan over nadenken.

Spoedgevallen

 

Hier kan je terecht

voor een noodgeval.

Getuigenissen

 

Verhalen uit het leven van mensen en hun ervaringen met God!