Doe recht, wees trouw & wandel nederig.

 

 

Een christen wenst IEDEREEN het beste toe

Je bent tevreden over je werk. Op een dag merk je dat een collega eigenlijk jouw werk zou willen doen en er stiekem alles voor doet om je zwart te maken. De eerste reactie is waarschijnlijk om die collega het zwijgen op te leggen en hem gewoon buiten te krijgen of nog beter, die collega moet boeten en zou vernederd moeten worden.

 

Dat is hoe wij er vanuit ons standpunt naar kijken, maar laten we eens wat afstand nemen en proberen te zien zoals God het ziet. Beide mensen zetten zich in voor hun werkgever, maar beiden zijn egoïstisch. Toegegeven, de ene is egoïstischer dan de andere, maar als het er echt op aan komt zijn ze allebei op zichzelf gericht. Zo zijn ze ook geschapen, met een volledig eigen wil en identiteit. De wil van God is dat iedereen uniek is, maar wel gericht op Hem!

 

Jij staat misschien wel een klein stukje dichter bij hoe God wil dat je bent, maar je bent er nog helemaal niet. Waar bijna iedereen jaloers en haatdragend is, vraagt God ons om anders te zijn, zoals Hijzelf is: liefdevol en hulpvaardig, op zoek naar het beste voor iedereen en niet alleen voor zichzelf. Ja, God heeft je uniek gemaakt en wil dat je helemaal jezelf bent, maar Hij wil wel dat je niet alleen op jezelf gericht bent.

 

Dat lijkt misschien moeilijk, maar God wil je altijd helpen als je het Hem tenminste vraagt. Hij kan je helpen om je karakter te veranderen. Je kan het zelf wel proberen en misschien lukt het wel een beetje, maar het gaat veel gemakkelijker als Hij je helpt.

 

 

Normen & Waarden: Als christen ben je anders omdat het uit je hart komt!

Vraag: Wil je echt iedereen liefhebben ook al lijken anderen alles er aan te doen om je het leven zuur te maken?

 

Bijbelvers: “En als u alleen uw broeders groet, wat doet u meer dan anderen? Doen ook de tollenaars niet zo? Weest u dan volmaakt, zoals uw Vader, Die in de hemelen is, volmaakt is.” (Mat. 5:47-48)

 

Normen en waarden

© Evangelische kring Tienen

 

Normen en waarden

Normen en waarden

Agenda

 

Bekijk hier onze activiteiten!!!

Wie is Jezus Christus?

 

Wie was Jezus en wat hij gedaan heeft.

Het christelijk geloof

 

Ontdek het christelijke geloof!

Doordenkertjes

 

Bekijk hier artikels waar je kan over nadenken.

Spoedgevallen

 

Hier kan je terecht

voor een noodgeval.

Getuigenissen

 

Verhalen uit het leven van mensen en hun ervaringen met God!