Doe recht, wees trouw & wandel nederig.

 

 

Een gesprek met God

Opmerkelijk onderzoeksresultaat van de Deense wetenschap. Onlangs ontdekten zij dat mensen die bidden tot God, hersendelen gebruikten die normaal enkel actief zijn bij het voeren van een echt gesprek. Het experiment vond plaats aan de universiteit van Aarhus met 20 christelijke proefpersonen. Zij moesten twee keer bidden terwijl er een hersenscan gemaakt werd.
Het eerste gebed was bestemd voor God en het tweede gebed moesten ze richten aan de kerstman. Uit beide hersenscans bleek dat ze hierbij hersengebieden gebruikten die normaal enkel actief waren bij communicatie met andere mensen.
Er was ook een verschil tussen beide gebeden. Bij het godsdienstige gebed was er ook activiteit in de voorste frontale hersenkwabben. Dit hersendeel wordt normaliter gebruikt om tijdens een gesprek met mensen de bedoelingen van de gesprekspartner in te schatten. Dit gebied werd tijdens het gebed met de kerstman niet actief. Dat kan komen omdat de christenen God als bestaand zien en de kerstman niet.
“Het brein activeert deze gebieden niet als er geen wederzijds contact wordt verwacht”, aldus onderzoeksleider Uffe Schjødt in het Britse tijdschrift New Scientist. “Je hersenen vinden het dan simpelweg niet nodig om over de intenties van de andere partij na te denken.’ Schjødt geeft aan dat christenen tijdens het gebed dus echt geloven dat ze met iemand anders praten.
 

“Atheïsten beweren dat dit onderzoek laat zien dat het gebed een illusie is”, zegt Schjødt. “Christenen zeggen juist dat dit het bewijs is dat God echt bestaat.”

 

 

 

Doordenkertjes

© Evangelische kring Tienen

 

Doordenkerjes

Doordenkertjes

Agenda

 

Bekijk hier onze activiteiten!!!

Wie is Jezus Christus?

 

Wie was Jezus en wat hij gedaan heeft.

Het christelijk geloof

 

Ontdek het christelijke geloof!

Normen en waarden

 

Hier tonen we aan dat christelijke normen en waarden nog altijd zeer actueel zijn.

Getuigenissen

 

Verhalen uit het leven van mensen en hun ervaringen met God!

Spoedgevallen

 

Hier kan je terecht

voor een noodgeval.