Doe recht, wees trouw & wandel nederig.

 

 

 

Een hoop die zeker is (jesaja 9:1-6)

“De geschiedenis herhaalt zich” hoor je vaak.  Je hebt van die perioden dat de rijken rijker worden en de armen armer.  Het geloof is dan vaak een lege doos; het is enkel theorie.  Zo’n 2700 jaar geleden klaagde Jesaja, op vrees van eigen leven, deze onrechtvaardige toestand aan.  Maar de gegoede klasse had er geen oor naar.  Tot hun situatie kantelde!  De Babylonische inval veranderde Jeruzalem in een puinhoop.  Hun bezittingen, roem en eer, … alles ging verloren.  Gelukkig leerden ze een belangrijke les: ze erkenden hun onrecht en schaamden zich ervoor. Hun hoogmoed veranderde in nederigheid en zo kon God met hen opnieuw verder.  

Wat jammer dat we ook nu nog eerst zo diep moeten vallen.  Nederigheid brengt ons bij een God die gigantische fouten wil vergeven.  Als we maar naar Hem willen luisteren.  Ook vandaag is levend geloof in een verlossend God een hoop die zeker is.  De oplossing is niet zoals mensen het zouden verwachten … een Kind, … God zelf ,…naar de aarde gekomen om ons te verlossen.  Wie kan dit nu begrijpen?  … Ieder die wil en tijd voor Hem maakt!

 

 

 

Normen & Waarden: Wie weet wat hij gelooft, heeft zekerheid.

 

Vraag: Is jouw leven op de juiste zekerheden gebouwd?

 

Bijbelvers: “Het geloof nu is de zekerheid der dingen, die men hoopt, en het bewijs der dingen, die men niet ziet.” (Hebreeën 11:1)

 

 

 

Normen en waarden

© Evangelische kring Tienen

 

Normen en waarden

Normen en waarden

Agenda

 

Bekijk hier onze activiteiten!!!

Wie is Jezus Christus?

 

Wie was Jezus en wat hij gedaan heeft.

Het christelijk geloof

 

Ontdek het christelijke geloof!

Doordenkertjes

 

Bekijk hier artikels waar je kan over nadenken.

Spoedgevallen

 

Hier kan je terecht

voor een noodgeval.

Getuigenissen

 

Verhalen uit het leven van mensen en hun ervaringen met God!