Doe recht, wees trouw & wandel nederig.

 

 

Een redevoering die inslaat (Hand. 17:15-34)

De Aeropagus te Athene is vandaag nog steeds een historische bezienswaardigheid. Daar staat Paulus, temidden van de nieuwsgierige leden van dit hoogste gerechtshof. Leg het nu maar eens uit! Wat kom je ons verkondigen?

Paulus had opgemerkt dat de Grieken ook een altaar voor een onbekende god hadden en hij wilde hen de ware God bekend maken. Net zoals je een autosleutel nodig hebt om de kracht van de motor in gang te zetten wijst hij erop dat “bekering” de sleutel is om God te leren kennen en Zijn kracht te ervaren. Je mag het ouderwets vinden of weglachen maar het is en blijft Gods voorwaarde om iets in ons leven te kunnen betekenen.  

 

Wij moeten ons omkeren!  Soms lijkt onze weg recht (vooral in eigen ogen), maar het einde daarvan kan dramatisch zijn. Door ons te keren naar Gods normen en waarden kan Hij handelen. Het is ons tot bescherming. God zorgt voor ons! Hij wil niets liever dan ons dolgelukkig maken. Zonder bekering echter geven we Hem hiertoe geen kans!

 

 

Normen & Waarden: Bekering is de sleutel tot God!

 

Vraag: Ben je er zeker van dat je op de juiste weg bent?

 

Bijbelvers: “Laat de hele wereld zich, wanneer het om verlossing gaat, tot Mij wenden.  Want Ik ben God; er bestaat geen andere God.” (Jesaja 45:22)   

 

 

Normen en waarden

© Evangelische kring Tienen

 

Normen en waarden

Normen en waarden

Agenda

 

Bekijk hier onze activiteiten!!!

Wie is Jezus Christus?

 

Wie was Jezus en wat hij gedaan heeft.

Het christelijk geloof

 

Ontdek het christelijke geloof!

Doordenkertjes

 

Bekijk hier artikels waar je kan over nadenken.

Spoedgevallen

 

Hier kan je terecht

voor een noodgeval.

Getuigenissen

 

Verhalen uit het leven van mensen en hun ervaringen met God!