Doe recht, wees trouw & wandel nederig.

 

 

Een veranderd leven (Kolossenzen 3:5-17)

Wie tot geloof komt in Jezus Christus ondergaat in zijn leven een onvoorstelbare verandering. Het wordt meestal niet meteen helemaal duidelijk wat daar de draagwijdte van is. Pas gaandeweg ontdek je hoever dat gaat. In de brief van Paulus aan de Kolossenzen, hoofdstuk 3 vers 5 tot 17 lezen we een heel aantal kenmerken van die verandering in ons leven. Zoek het maar eens op in je Bijbel.

 

De kern van die verandering is de bekering. Maar wat is bekering nu juist? Het gaat erom dat je de controle over je leven overgeeft aan Jezus Christus. Tot op het moment voor je bekering heb je zelf de touwtjes stevig in handen en je geeft die liever niet af. Maar je beseft op dat moment dat je niet goed genoeg bent voor God. Je voelt je tekortschieten, maar je begrijpt tegelijk dat Jezus voor je tekortkomingen gestorven is. Daar ben je dankbaar voor en je roept Zijn hulp in. Een kort gebed zou kunnen zijn: Heer ik belijd mijn zonde en ik begrijp dat u wilt dat ik daarmee breek. Ik wil dat wel maar ik kan het niet. Wilt U mij helpen? En dan begint de grote verandering. Je ontvangt een nieuwe identiteit, je wordt kind van God. Ik heb dat zelf mogen ervaren: toen ik aan God vroeg of Hij me wilde helpen en veranderen, heeft Hij dat werkelijk gedaan!

 

 

Normen & Waarden: Bekeer je en laat je veranderen door God!

 

Vraag: Hoe ver sta jij nog af van de grootste verandering in je leven?

 

Bijbelvers: “Petrus zei: Bekeert u en laat u dopen in de naam van Jezus Christus, tot vergeving van de zonden” (Handelingen 2:38)

 

 

Normen en waarden

© Evangelische kring Tienen

 

Normen en waarden

Normen en waarden

Agenda

 

Bekijk hier onze activiteiten!!!

Wie is Jezus Christus?

 

Wie was Jezus en wat hij gedaan heeft.

Het christelijk geloof

 

Ontdek het christelijke geloof!

Doordenkertjes

 

Bekijk hier artikels waar je kan over nadenken.

Spoedgevallen

 

Hier kan je terecht

voor een noodgeval.

Getuigenissen

 

Verhalen uit het leven van mensen en hun ervaringen met God!