Doe recht, wees trouw & wandel nederig.

 

 

 

Gehoorzaamheid brengt zegen (Mattheüs  3: 13-17)

Aan het begin van zijn publieke optreden komt Jezus bij de Jordaan, om zich door Johannes te laten dopen. Johannes wil dit eerst niet doen. Dopen is namelijk het wegwassen van zonden en Jezus had immers geen zonden gedaan? Hij overtuigt Johannes om hem tòch te dopen, omdat Hij gehoorzaam wil zijn aan de wil van God.

Door de gehoorzaamheid van Jezus (zelfs tot aan de kruisdood toe is Hij gehoorzaam geweest!), is het voor ons mensen mogelijk om tot God de Vader te bidden, met Hem te praten.

We mogen Hem zelfs Vader noemen. Als een liefdevolle Vader, die het beste voorheeft met zijn kinderen, wil God voor ons zorgen, ons helpen in moeilijke tijden en blij zijn voor en met ons als het ons goed gaat. We mogen weten dat we bij God horen omwille van het werk dat Jezus hier op aarde gedaan heeft: Hij heeft de mensen met God verzoend door voor onze zonden aan het kruis te sterven!

 

Dit houdt voor ons ook een opdracht in. Door respectvol met elkaar om te gaan, elkaar lief te hebben en elkaar te helpen zijn ook wij gehoorzaam aan de wil van God, en kunnen we Zijn zegen ontvangen.

 

 

Normen & Waarden: In gehoorzaamheid aan God ligt grote zegen.

 

Vraag: Ben ook jij bereid om het gevraagde te doen en het verkeerde na te laten?

 

Bijbelvers: Houd veel van elkaar als broeders en zusters. Toon respect voor elkaar en wees de ander daarin voor. (Romeinen 12:10 Groot Nieuws Vertaling)

 

 

Normen en waarden

© Evangelische kring Tienen

 

Normen en waarden

Normen en waarden

Agenda

 

Bekijk hier onze activiteiten!!!

Wie is Jezus Christus?

 

Wie was Jezus en wat hij gedaan heeft.

Het christelijk geloof

 

Ontdek het christelijke geloof!

Doordenkertjes

 

Bekijk hier artikels waar je kan over nadenken.

Spoedgevallen

 

Hier kan je terecht

voor een noodgeval.

Getuigenissen

 

Verhalen uit het leven van mensen en hun ervaringen met God!