Doe recht, wees trouw & wandel nederig.

 

Genezen van baarmoeder-halskanker

 

In mei 2014 - eind april 2015 begon ik samen met God een strijd. Ik stelde een bol vast in mijn vagina. Volgens de huisdokter was mijn baarmoeder of blaas gezakt. In het medisch centrum in Tienen werd dit verder onderzocht en werd vastgesteld dat er “verdachte cellen” aanwezig waren? Op 20 mei 2014 kreeg ik uiteindelijk te horen dat ik baarmoeder-halskanker had in een redelijk erge vorm en werd meteen doorgestuurd naar Gasthuisberg.

De gedachte alleen al aan een kliniek brengt mij in paniek. Marcel en Dominique zeggen me allebei dat ik de zegen over Gasthuisberg, het personeel en de professoren moet uit spreken. Op diezelfde avond werd tijdens de gebedssamenkomst voor de eerste keer voor mij gebeden. Het bracht mij rust, … de eerste overwinning!

Raar, maar waar, de schrik voor de kliniek was ook verdwenen, … de tweede overwinning. Enkele dagen later, op 23 en 24 mei, vond het retraite weekend van Cleansing Stream plaats. Ik had God beloofd om deze cursus af te maken en daarom bleef ik volharden. Gelukkig, want anders was een deel van mijn verleden nooit opgeruimd.

 

De chemotherapie heeft heel wat bijwerkingen maar ik ondervond enkel vermoeidheid! Eén week voor mijn haaruitval liet God me door het Bijbellezen zien dat ik niet kaal mocht bidden. Vanaf dan deed ik een hoofdbedekking op in de kerk, gedurende mijn tijd met God (Stille Tijd) enz...

Bij aanvang was ik in paniek over mijn haarverlies, het kwam met grote pakken los. Maar God wees me op het tijdelijke karakter en zelfs op het gemak ervan. En bij 30° C met een koud washandje over mijn kaal kopje wrijven was een heerlijke afkoeling!!!

Door de vermoeidheid kon ik niet anders dan blijven liggen maar ... ik kon bevelen geven (haha)! Iedereen was lief en ook mijn kinderen hielpen mij enorm. Ik kon zelf geen auto meer rijden maar Maria kwam me telkens trouw ophalen! God opende mijn ogen voor mijn ongeduld. Ik heb geleerd te wachten, niet meer op mijn wenken bediend te worden. Ik moest dit alles telkens opnieuw leren afgeven. En het lukte want God leerde me alles.

Van 28 november tot 5 februari 2015 kreeg ik bestralingen. Op een zeker ogenblik waren mijn witte bloedcellen veel te laag waardoor ik vijf zakken bloed heb bij gekregen. Ik begon last te krijgen van diarree want mijn blaas en darmen waren verbrand. Ik kreeg antibiotica en andere medicatie om het draaglijk te maken. Iedereen bleef trouw voor mij bidden en ook ikzelf volhardde in het gebed. De bestralingen dienden te stoppen door de lage waarden van de witte bloedcellen. Om de 10 à 15 minuten liep ik met diarree naar het WC.

 

Op 12 januari om half zeven zou mijn ziekenzalving plaats vinden in de kapel van Gasthuisberg, maar hoe moet dat met die diarree? Ik bad er intens voor dat het onder controle zou blijven. Om kwart over zes werd ik met de rolstoel afgehaald. Eerst nog vlug even naar het WC. Ik vroeg God het aub te laten stoppen tot ik terug op mijn kamer zou zijn. En ja hoor, het is pas toen ik weer op mijn kamer kwam dat ik terug naar de WC moest (grrrr)! Ik besefte toen dat God van humor houdt en dat ik iets aan mijn gebed moest doen daar we “krijgen wat we vragen”, he!!!

Op 20 januari werd ik geopereerd. Ik moest aan de binnenkant bestraald worden en daarvoor bracht men een staaf aan. Ik word met veel pijn wakker en moet drie dagen op mijn rug blijven liggen … pff … dat menen ze niet! Ik heb zo’n slechte rug dat ik er niet kan op liggen. Dus … terug naar God hè !! Ik bad dat Hij de ondraaglijke pijn zou wegnemen en dat deed Hij ook. Het is God die mij hierdoor heeft geholpen. Toen de verpleging de pleisters verwijderden deed het zo’n pijn dat ik dacht dat deze met secondelijm bevestigd waren!

In April stelde de professor vast dat de tumoren in mijn baarmoeder volledig verdwenen waren evenals de uitzaaiingen in mijn baarmoederhals!!!

God heeft mij genezen en Hij zorgt heel goed voor mij! Hij heeft mij rust en liefde geschonken en ik heb heel sterk Zijn aanwezigheid ervaren. Als we God en de Heer Jezus vertrouwen dan komt alles goed!

 

Gedurende de volledige periode van mijn behandeling ben ik naar de kerk kunnen blijven gaan, op mijn verblijf in Gasthuisberg na. Mijn diarree en vermoeidheid zijn volledig weg, mijn rolstoel heb ik niet meer nodig en ik begin opnieuw goed te wandelen. Eigenlijk mis ik de tijd van ziekte wel omdat ik Gods aanwezigheid zó sterk voelde! Ik dank iedereen voor hun volhardend gebed, maar alle lof, eer en dank komt toe aan onze Heer Jezus en onze hemelse Vader!

HTML Comment Box is loading comments...

Overzicht getuigenissen

© Evangelische kring Tienen

 

Getuigenissen

Getuigenissen

Agenda

 

Bekijk hier onze activiteiten!!!

Wie is Jezus Christus?

 

Wie was Jezus en wat hij gedaan heeft.

Het christelijk geloof

 

Ontdek het christelijke geloof!

Normen en waarden

 

Hier tonen we aan dat christelijke normen en waarden nog altijd zeer actueel zijn.

Spoedgevallen

 

Hier kan je terecht

voor een noodgeval.

Doordenkertjes

 

Bekijk hier artikels waar je kan over nadenken.