Doe recht, wees trouw & wandel nederig.

 

Mijn gebroken leven en mijn redding

 

Op 13 maart 1987, huwde ik met Peyffers Valere. Met veel goede voornemens begonnen we aan de bouw van een eigen huis. Om de kosten laag te houden deden we de bouw met behulp van vrienden en familie zelf. Dit was een zware tol op mijn lichaam. Des ondanks ging de eerste jaren alles goed in mijn huwelijk. Ik besefte wel heel snel dat hij geen werkers type was en de alcohol overvloedig vloeide. Dus besloot ik met extra inzet van mezelf en veel aanmoediging dat we het beste van onszelf zouden geven.

Mijn vader, die ondertussen ziek geworden was, kreeg slecht nieuws. Hij had de ziekte van kaler. Na een lange strijd stierf hij in januari 1989. Hij was toen 49 jaar. Een paar maanden later stierven mijn Grootvader en mijn schoonvader. Na 1 jaar en 6 maanden hield ik het rouwen voor bekeken en zette mijn leven terug op de juiste weg. Mijn grote geluk piekte toen Liesbet geboren werd op 20 augustus 1990.

Het geluk was echter van korte duur, want 2 jaar en half later piekte het alcohol probleem van mijn man. Ik heb hier onmiddellijk op gereageerd door loopbaan onderbreking te nemen. Op deze manier kon ik mijn dochter zo veel mogelijk van hem afschermen en hem helpen te stoppen met drinken. De tijd vorderde en hij sprak steeds minder met ons en bleef steeds uit onze buurt. Vaak vergaten we dat hij er was. Mijn loopbaan liep ten einde. Ik moest terug gaan werken om financieel boven water te blijven, want meer dan de helft van zijn netto inkomen ging naar alcohol.

Ik ging overdag voltijds werken. S' avonds ging ik fruit plukken. Hierbij combineerde ik het huishouden, het onderhoud van de tuin en de opvoeding van mijn dyslectische dochter. Ik had het geluk van goede buren te hebben. Zij hebben veel op mijn dochter gepast.

Ondertussen aanbad mijn echtgenoot de alcohol en zijn persoonlijke lusten. Dit resulteerde uiteindelijk in afwijzing, verbaal geweld, emotionele manipulatie, seksueel ongepast gedrag en mentale afkraking naar mij en mijn dochter. In de wetgeving wordt dit alles omschreven als mentaal en emotioneel misbruik en kunnen ze hier niet veel aan doen om het te stoppen.

In 2001 is mijn broer vermoord door voetbal hooligans. Na jaren van intens verdriet kreeg ik een sprankeltje hoop door de geboorte van mijn dochter Jolien. De geboorte werd voorspeld op de geboortedatum van mijn broer. Dit was op 9 mei. De gynaecoloog begreep de emotionele schade en besloot Jolien via keizersnee te halen op 26 april 2004. Des ondanks zag ik dit als een teken van God. Ik had het gevoel dat hierdoor mijn leven ging veranderen.

Dit gebeurde ook. Positief en negatief. Het positieve was dat ik ging herscholen naar boekhoudkundige bediende. Hierdoor werd mijn beroep lichamelijk en mentaal makkelijker. Ik verdiende hierdoor ook meer en kon van 2 jobs naar 1 job gaan.

Tegelijkertijd werd de thuis situatie alleen maar erger. Hij hield er van om ons geen nachtrust te gunnen en fysiek geweld kwam ook voor. Dit gecombineerd met het emotioneel en mentaal misbruik resulteerde in volledige uitputting voor mij en mijn dochter Liesbet. We waren emotioneel en mentaal gekraakt en lichamelijk onstabiel.

Jolien vluchtte weg naar onze buurvrouw. Liesbet vluchtte naar Leuven om te studeren en ik vluchtte in mijn werk. Na 4 jaar kreeg ik via mijn werk hoop op een uitweg. Veel informatie rijker belde ik mijn dochter op en samen gingen we een scheiding tegemoet. Een paar maanden later zei de notaris dat we valere mochten meedelen dat de scheiding in gang gezet is. Valere was zeer overtuigd dat mama mentaal en financieel niet zonder hem kon en heeft heel roekeloos alle scheidingspapieren getekend. Ze komt toch met hagende poten terug zei hij.

Ondertussen had ik de weg naar God terug gevonden en bad en smeekte dat hier een eind aan zou komen en dat gebeurde dan ook. Het weekend van 1 juli 2011 mocht ik en de kinderen wettelijk het huis verlaten. We gingen wonen bij mijn mama en gingen voor 2 volle weken naar zee.

Jolientje 7 jaar, paste zich snel aan, ze had dan ook heel wat vriendjes om mee te spelen. Maar voor Liesbet en mij, dat was een ander verhaal.

Liesbet studeerde verder en behaalde haar bachelor als medische laboratorium technoloog en ik bleef verder werken. Ik bleef bidden en vroeg aan God of hij er kon voor zorgen dat Liesbet snel werk had. En weet je wat 30 juni studeerde Liesbet af en 5 augustus tekende ze haar contract met de firma Med Peace in Leuven.

En toen dacht ik, ja eindelijk, nu gaat de ellende stoppen, nu kan ik verder met mijn leven. Maar niets was minder waar.

Mijn mama die er ondanks alles er altijd was, werd ziek, na het bezoek aan de dokter bleek al gauw dat mama rokerslongen had. Zuurstofmachines, verpleegsters, massa medicijnen en allerlei aanpassingsmaterialen in huis, om mama het zo comfortabel mogelijk te maken, werd al gauw onze belangrijkste bezigheid.

Door de economische crisis, kreeg mijn bedrijf waar ik werkte het zeer moeilijk. En op 5 juli 2013 verloor ik mijn werk. In september 2013 overleed mama en in december 2013 kreeg ik een auto ongeluk, en vond dat het genoeg geweest was, ik wou uit het leven stappen.

Bij het overlijden van mama, ben ik mijn zus en haar kinderen gaan opzoeken. Dat was een stap in de juiste richting. Via mijn zus en jonathan leerde ik KriNoWa en de Evangelische kerk kennen. Dit bracht mij een stap dichter naar God. Ik leerde heel wat mensen kennen, leerde opnieuw vertrouwen hebben en houden van mekaar. Mijn bijbel werd al snel mijn beste vriend en ook Liesbet kwam tot bekering. Jolientje volgde ons hierin. Door de invloed van mijn zus, kwam ik van de ene cursus in de andere terecht. Ook Cleansing Stream moest er aan geloven.

De cursus Cleansing Straem liet mij zien dat de deuren van mijn verleden afgesloten moesten worden, dat al de bagage van ellende die ik elke dag met me meedroeg moest verdwijnen en mijn hart moest geheeld worden. Liesbet en ik moesten vrij gemaakt worden van alle familiebanden met ongelovige, die enkel geloven in zichzelf, in drank en genot. Ook moesten we bevrijd worden van onze zondige levenspatronen en gewoontes. Als Liesbet, Jolien en ik nog dichter naar God wouden toe groeien moest er iets veranderen aan onze levensstijl

De retraite van cleansing stream liet mij dan ook zien dat wij zeker niet de enige waren met een gebroken hart, maar dat er heel wat mensen waren die de Here God ook nodig hadden. Al snel deden we mee met lofprijzen en aanbidden om onze God te eren. De persoonlijke coaches die ons uitnodigde om naar voor te komen, baden samen met ons, en zij hielpen ons met verwerpen en verbreken van onze ellende. Hoe vaker dat wij naar voren gingen, hoe beter wij ons voelden en hoe meer bagage wij kwijt raakten. Ik heb eveneens opgemerkt dat de almacht van God, de vader alom aanwezig was, dat je de liefde van Jezus Christus kon voelen en dat de kracht van de Heilige Geest sterk was. Het duurde dan ook niet lang of we merkten dat heel wat mensen bevrijd werden en dat een rolstoel patiënte haar rolstoel verliet en samen met haar familie de polonaise danste rond de zaal.

Voor ons was de keuze snel gemaakt, het trachtten om dichter bij God te komen, en zijn genade en liefde te ontvangen blijft onze belangrijkste vereiste.

Nu leiden Liesbet en ik een leven met Jezus. En hij heeft onze bagage van ons overgenomen. Onze harten heeft hij geheeld en ons een nieuw leven met hem gegeven. Mijn medicatie werd verminderd. De lift heb ik niet meer nodig, ik ben nu sneller met de trap en daar heb ik enorm plezier in.

Daarom beste broeders en zusters, willen jullie de genade en de zegen van God ook ontvangen, willen jullie ook bevrijd worden en de liefde van Jezus voelen en de kracht van de Heilige Geest zien?

Twijfel dan niet meer en volg de cursus cleansing stream ook eens, net zoals wij dat deden.

 

HTML Comment Box is loading comments...

Overzicht getuigenissen

© Evangelische kring Tienen

 

Getuigenissen

Getuigenissen

Agenda

 

Bekijk hier onze activiteiten!!!

Wie is Jezus Christus?

 

Wie was Jezus en wat hij gedaan heeft.

Het christelijk geloof

 

Ontdek het christelijke geloof!

Normen en waarden

 

Hier tonen we aan dat christelijke normen en waarden nog altijd zeer actueel zijn.

Spoedgevallen

 

Hier kan je terecht

voor een noodgeval.

Doordenkertjes

 

Bekijk hier artikels waar je kan over nadenken.