Doe recht, wees trouw & wandel nederig.

 

 

God is trouw

Wanneer we naar ons leven kijken, is het woord ‘trouw’ op veel dingen van toepassing. Een hond is trouw aan zijn baasje, wat er ook gebeurt. Het baasje is zijn meerdere. Zonder hem is er geen eten en onderkomen verzekerd. Dit is misschien niet de werkelijke reden waarom een hond trouw is, het ligt ook gewoon in zijn natuur om zich te hechten en onvoorwaardelijk trouw te zijn. 

 

In een huwelijk tussen man en vrouw is trouw het resultaat van een belofte, een verbintenis tussen twee mensen die op gelijke voet staan en vrij voor elkaar kiezen. Soms is er in het huwelijk sprake van ontrouw en voor de partner kan dit een ware beproeving zijn. Het ligt niet in onze natuur om trouw te zijn aan iemand die niet trouw is tegenover ons, maar dankzij Gods kracht in ons leven kan dat wel.


God is vol liefde en hoewel wij vaak ontrouw zijn en dingen doen die hij niet goedkeurt, is Hij steeds trouw. Al keren we Hem de rug toe, Hij blijft ons trouw en vergeeft ons wanneer wij berouw tonen. Ook al denken we dat niemand om ons geeft en dat niemand ons nog accepteert, God is en blijft de trouwe Vader die op ons wacht. 

 

Voor ons is het een uitdaging om zo onvoorwaardelijk trouw te zijn als God. In tegenstelling tot de hond is Hij de baas, maar hij is trouwer dan zijn onderdaan. We zijn mensen en het lukt ons niet altijd trouw te zijn, maar als wij falen, kunnen we ons tot God keren die wel trouw is!

 

 

Normen & Waarden: Ook al maak je fouten, God blijft trouw.

 

Vraag: Is trouw zijn voor jou een prioriteit?

 

Bijbelvers: “Als we hem ontrouw zijn, blijft hij ons trouw” (2 Timoteüs 2: 13a)

 

 

Normen en waarden

© Evangelische kring Tienen

 

Normen en waarden

Normen en waarden

Agenda

 

Bekijk hier onze activiteiten!!!

Wie is Jezus Christus?

 

Wie was Jezus en wat hij gedaan heeft.

Het christelijk geloof

 

Ontdek het christelijke geloof!

Doordenkertjes

 

Bekijk hier artikels waar je kan over nadenken.

Spoedgevallen

 

Hier kan je terecht

voor een noodgeval.

Getuigenissen

 

Verhalen uit het leven van mensen en hun ervaringen met God!