Doe recht, wees trouw & wandel nederig.

 

God kijkt naar het hart (1 Samuël 16:1-13)

God ziet alles! Dat is nu eenmaal de realiteit, wat je daar zelf ook over mocht denken. En wat mogen we daar dankbaar voor zijn! Samuël heeft verdriet, hij treurt om Saul. God ziet dit en wil zijn knecht meteen betrekken bij weer een nieuw groots plan. Hij gebruikt Samuël om onder de zonen van Isaï een koning te zalven. Samuël stelt zich toegewijd en bruikbaar op. Zo kijkt God ook naar ons. Hij kent onze mogelijkheden en Hij wil er graag mee aan de slag. De vraag is of wij ons met onze talenten en vaardigheden bruikbaar willen opstellen?

Samuël deed het alvast en wanneer hij de eerste zoon van Isaï ziet, denkt hij meteen de juiste te pakken te hebben. Eliab was immers groot van gestalte! Maar God wil Samüel iets bijzonder belangrijks bijleren: ‘de mens kijkt naar het uiterlijk, maar de Heer kijkt naar het hart’. De uiterlijke grootte is voor God niet belangrijk. Samuël zag hoe David tot koning verkozen werd omdat hij nederig van hart was. Zo wil God ons het juiste zicht bijbrengen: Zijn zicht! God kijkt ook naar de ingesteldheid van ons hart; is het nederig of valt er hoogmoed te bespeuren? We moeten ons geen rad voor de ogen draaien, God doorziet ons altijd! Wie Gods normen wil aannemen mag weten dat wie nederig is vroeg of laat door God wordt verhoogd!

 

 

 

Normen & Waarden: God kent elke overlegging van je hart!

 

Vraag: Ben je bereid de ingesteldheid van je hart en denken te toetsen aan Gods normen?

 

Bijbelvers: "Mogen de woorden van mijn mond en de overleggingen van mijn hart U welgevallig zijn, o HERE, mijn rots en mijn verlosser." (Psalm 19:15)

 

 

 

Normen en waarden

© Evangelische kring Tienen

 

Normen en waarden

Normen en waarden

Agenda

 

Bekijk hier onze activiteiten!!!

Wie is Jezus Christus?

 

Wie was Jezus en wat hij gedaan heeft.

Het christelijk geloof

 

Ontdek het christelijke geloof!

Doordenkertjes

 

Bekijk hier artikels waar je kan over nadenken.

Spoedgevallen

 

Hier kan je terecht

voor een noodgeval.

Getuigenissen

 

Verhalen uit het leven van mensen en hun ervaringen met God!