Doe recht, wees trouw & wandel nederig.

 

 

Gods (beschermende) vrijheid

Aanvaarden we het vandaag nog wanneer iemand ons iets gebiedt? Of zien we het als een inbreuk op onze vrijheid?  Maar onbeperkte vrijheid leidt alleen tot verwoesting! Wat zou er gebeuren wanneer wij de verkeersregels aan onze laars lappen? Ik kan je garanderen dat totale chaos en onnoemlijk leed het gevolg zouden zijn. Verkeersregels zijn duidelijk bedoeld ter bescherming.
Zo is het ook op geloofsvlak.  Gods wetgeving weerhoudt ons ervan onszelf schade toe te brengen. Gods hart gaat immers naar een liefdevolle relatie met ons. Maar wij kiezen vaak voor onafhankelijkheid. Het is onze afgod geworden en we hebben er zelfs een aanvaardbare benaming voor gevonden: individualisme. We willen met rust gelaten worden, niet gestoord worden door waarden en overtuigingen van anderen, vrij zijn van arbitrair gezag op ons werk, in het gezin, in het politieke leven. We willen rechten zonder verantwoordelijkheid. “Ik”, “mij” en “mezelf” is de drieëenheid van de moderne mens. We zijn ongezeglijk en verkeren daardoor op een doodlopende weg.  Dat dit niet de juiste weg is zal allicht voor ieder eerlijk en weldenkend mens duidelijk zijn, is het niet?

 

 

Normen & Waarden: Gods geboden beschermen ons!

 

Vraag: Heb je de vreugde al geleerd van het luisteren naar en toepassen van Gods Woord?

 

Bijbelvers: "Heb de Heer, uw God, lief met heel uw hart en met heel uw ziel en met heel uw verstand en met heel uw kracht. Het tweede is dit: “Heb uw naaste lief als uzelf. Er zijn geen geboden belangrijker dan deze."

(Marc 12:30,31)

 

 

Normen en waarden

© Evangelische kring Tienen

 

Normen en waarden

Normen en waarden

Agenda

 

Bekijk hier onze activiteiten!!!

Wie is Jezus Christus?

 

Wie was Jezus en wat hij gedaan heeft.

Het christelijk geloof

 

Ontdek het christelijke geloof!

Doordenkertjes

 

Bekijk hier artikels waar je kan over nadenken.

Spoedgevallen

 

Hier kan je terecht

voor een noodgeval.

Getuigenissen

 

Verhalen uit het leven van mensen en hun ervaringen met God!