Doe recht, wees trouw & wandel nederig.

 

 

Gods belofte voor ieder van ons (Jesaja 11:1-10)

Zouden we niet graag allemaal leven in een wereld waar geen pijn of haat is? Een wereld zonder onzekerheid over de toekomst? God heeft dit voor ons allemaal op het oog en heeft het voor ons mogelijk gemaakt door Zijn zoon naar de wereld te sturen.

 

De aarde die God gemaakt heeft, was volmaakt. God had de mens enkel een vrije wil gegeven, maar het kwaad bestond niet op de wereld. Het enige wat de eerste mensen niet mochten doen, was eten van de boom van kennis van goed en kwaad. Ze deden het toch, zoals wij ook zelf gedaan zouden hebben, en op die manier kwam het kwaad in de wereld.

 

God was teleurgesteld, maar bleef van zijn mensen houden en stuurde Zijn eigen zoon om redding te brengen. Nu kan iedereen die Jezus als de Redder aanneemt delen in geluk en blijdschap die rechtstreeks van God zelf komt. Jezus biedt een schitterende toekomst aan, een wereld die hersteld zal worden, zonder teleurstelling en negatieve gevoelens. Leeuw en lam zullen samen liggen en kinderen kunnen spelen in de buurt van slangen zonder angst, omdat angst eenvoudigweg niet meer zal bestaan!

 

 

Normen & Waarden: Jezus kwam om te herstellen en hoop te geven op een nieuwe volmaakte wereld.

 

Vraag: Kan jij je een wereld voorstellen zonder negatieve gedachten, woorden en daden?

 

Bijbelvers: “Dan zal een wolf zich neerleggen naast een lam, een panter vlijt zich bij een bokje neer; kalf en leeuw zullen samen weiden en een kleine jongen zal ze hoeden. Een koe en een beer grazen samen, hun jongen liggen bijeen; een leeuw en een rund eten beide stro.” (Jesaja 11:6-7)

 

 

Normen en waarden

© Evangelische kring Tienen

 

Normen en waarden

Normen en waarden

Agenda

 

Bekijk hier onze activiteiten!!!

Wie is Jezus Christus?

 

Wie was Jezus en wat hij gedaan heeft.

Het christelijk geloof

 

Ontdek het christelijke geloof!

Doordenkertjes

 

Bekijk hier artikels waar je kan over nadenken.

Spoedgevallen

 

Hier kan je terecht

voor een noodgeval.

Getuigenissen

 

Verhalen uit het leven van mensen en hun ervaringen met God!