Doe recht, wees trouw & wandel nederig.

 

 

Groeien doet pijn

Als kind groei je met perioden enorm snel. En dat kan pijn doen. Je botten groeien sneller dan je pezen en spieren en het lichaam signaleert dit in de vorm van pijn. Een andere vorm van pijn is een ongehoorzaam kind dat een warme kookplaat aanraakt, hoewel de ouders herhaaldelijk gezegd hebben niet in de buurt te komen. Proefondervindelijk leren blijft ons meestal het best bij.

Ook als volwassene komen we nog hetzelfde tegen. Als topsporter moet je volhardend blijven oefenen om beter te worden. Het doet pijn en vergt veel tijd en opoffering, maar alles wordt in het werk gesteld om één doel te bereiken, bijvoorbeeld de Olympische Spelen. Ook bij studeren worden veel opofferingen gedaan om het einddiploma te halen.

Zo is het ook met het leven van een christen die echt wil groeien. Het doet pijn om te groeien en pijn is nooit leuk, maar wel noodzakelijk. Zoals een kind niet in één keer volwassen wordt, maar in stapjes groeit, zo laat God ons ook in kleine stapjes groeien. Het grote verschil is dat we als christen nooit volgroeid zullen zijn.

Ook het voorbeeld van de kookplaat is voor een christen toepasbaar. God laat ons fouten maken, maar daar kiezen we zelf voor. Hij wil ons aan zijn hand leiden, maar dwingt ons niet zijn hand vast te houden. Als we weggaan en fouten maken, beseffen we weer beter dat we ons moeten laten leiden door God. En wanneer er berouw is, strekt Hij opnieuw zijn hand naar ons uit.

Een topsporter gebruikt zijn tijd volledig in functie van de sport en gaat zelfs trainen als hij zich al eens wat minder goed voelt. Hij heeft namelijk een doel voor ogen. Een christen zou hier een voorbeeld aan moeten nemen. Altijd op zoek zijn naar God door in de Bijbel te lezen en te bidden. Dit vergt zelfdiscipline, maar het doel dat wij voor ogen hebben is dat zeker waard!

 

 

Normen & Waarden: Groeien doet pijn en pijn doet groeien.

 

Vraag: Wat heb jij over voor het doel dat je voor ogen hebt?

 

Bijbelvers: “Zouden we van God wel geluk aanvaarden, maar geen ellende?” (Job 2:10)

 

 

Normen en waarden

© Evangelische kring Tienen

 

Normen en waarden

Normen en waarden

Agenda

 

Bekijk hier onze activiteiten!!!

Wie is Jezus Christus?

 

Wie was Jezus en wat hij gedaan heeft.

Het christelijk geloof

 

Ontdek het christelijke geloof!

Doordenkertjes

 

Bekijk hier artikels waar je kan over nadenken.

Spoedgevallen

 

Hier kan je terecht

voor een noodgeval.

Getuigenissen

 

Verhalen uit het leven van mensen en hun ervaringen met God!