Doe recht, wees trouw & wandel nederig.

 

 

 

Het leven is een geschenk (Jesaja 40:12-31)

Het moderne denken van vandaag schildert ons een mens voor ogen die autonoom is, een mens die alles in eigen handen heeft! We denken dat we ons leven zelf kunnen beheersen, … tot we ziek worden. We denken dat we onafhankelijk zijn maar niets is minder waar, we zijn broos en kwetsbaar! Is ons leven niet eerder een geschenk dat we uit Gods handen ontvangen hebben; een mooi en kostbaar geschenk?  Als we daar nu eens bij stilstaan.

God heeft ons gemaakt met een doel!  We zijn geen toevalstreffer! Ons leven is zoveel meer waard wanneer we niet alleen voor onszelf leven, maar veeleer voor God en onze medemens.  Door aandacht te hebben voor elkaars noden, een helpende hand te reiken, een bemoedigend woord te spreken, te luisteren, … ben je ook een geschenk voor die ander.  Zeker, goed doen kost moeite en vergt inspanningen, maar het geeft inhoud en waarde aan je bestaan, niet alleen op aarde, ook later. Aardse schatten en bezittingen zijn niet eeuwig, maar God heeft een beloning in de hemel voor ieder die zich inzet voor Hem en de medemens.

 

 

 

Normen & Waarden: Je leven heeft inhoud als je er bent voor de ander.

 

Vraag: Staat mijn eigen ‘ik’ centraal of heb ik ook iets over voor een ander?

 

Bijbelvers: “Daarom, mijn geliefde broeders, wees standvastig, onwankelbaar, altijd overvloedig in het werk van de Heere, in de wetenschap dat uw inspanning niet tevergeefs is in de Heere.” (1 Kor 15;58)

 

 

 

Normen en waarden

© Evangelische kring Tienen

 

Normen en waarden

Normen en waarden

Agenda

 

Bekijk hier onze activiteiten!!!

Wie is Jezus Christus?

 

Wie was Jezus en wat hij gedaan heeft.

Het christelijk geloof

 

Ontdek het christelijke geloof!

Doordenkertjes

 

Bekijk hier artikels waar je kan over nadenken.

Spoedgevallen

 

Hier kan je terecht

voor een noodgeval.

Getuigenissen

 

Verhalen uit het leven van mensen en hun ervaringen met God!