Doe recht, wees trouw & wandel nederig.

 

 

Het oordeel: iets om bang voor te zijn?

Het oordeel is iets wat altijd afgebeeld wordt als een dramatische gebeurtenis . Een plots zeer strenge God verwijst iedereen die niet voldoet naar de hel. Dit beeld is correct, maar is veel te simpel voorgesteld.

Eerst moeten we beseffen dat God deze wereld gemaakt heeft en wel met enorm veel liefde en creativiteit. Het ultieme werkstuk dat God maakte zijn wijzelf. Wij hebben het verstand om beslissingen te nemen en weten het verschil tussen goed en kwaad. Ieder persoon afzonderlijk is geliefd door God en het is Gods bedoeling dat iedereen een relatie met Hem opbouwt en ooit naar de hemel gaat.

Als ultiem bewijs daarvan stuurde Hij zijn Zoon Jezus naar de aarde om de straf die wij verdienden op zich te nemen zodat de relatie met God, de Vader, hersteld kan worden. Iedereen die Jezus aanneemt als zijn persoonlijke redder hoeft niet bang te zijn voor het oordeel. Voor hen is het oordeel reeds voltrokken, in Jezus, op het kruis! Moeilijker ligt het bij iemand die Jezus niet kent, die wordt op basis van zijn hart geoordeeld. Maar één ding is zeker, God is rechtvaardig. Als iemand in de hemel thuishoort dan komt hij/zij er ook, als iemand er niet thuishoort, dan komt hij/zij er niet.

Indien je op dit moment niet weet of je Jezus kent, dan is het misschien goed iemand om raad te vragen of zelf in de bijbel te lezen.

 

Normen & Waarden: Jezus is gestorven voor jouw zonden, neem zijn offer aan en je hoeft niet meer bang te zijn!

Vraag: Heb je ooit al echt beseft dat Jezus ook voor jou persoonlijk gestorven is?

 

Bijbelvers: ‘Want zijn vonnis is betrouwbaar en rechtvaardig.’

(Openbaring 19:2a)

 

 

Normen en waarden

© Evangelische kring Tienen

 

Normen en waarden

Normen en waarden

Agenda

 

Bekijk hier onze activiteiten!!!

Wie is Jezus Christus?

 

Wie was Jezus en wat hij gedaan heeft.

Het christelijk geloof

 

Ontdek het christelijke geloof!

Doordenkertjes

 

Bekijk hier artikels waar je kan over nadenken.

Spoedgevallen

 

Hier kan je terecht

voor een noodgeval.

Getuigenissen

 

Verhalen uit het leven van mensen en hun ervaringen met God!