Doe recht, wees trouw & wandel nederig.

 

 

Hoe groot is je geloof?

Voor veel dingen in je leven heb je geloof of vertrouwen nodig. Als je aan een project begint heb je geloof nodig dat je het tot een goed einde kunt brengen. Door geloof in zichzelf kan een topsporter elke dag weer de lichamelijke prestatie leveren om er op de dag van de waarheid te staan.

Het geloof in een God is niet anders. Je gelooft in iemand die je niet kan zien of aanraken. En toch ben je ervan overtuigd dat Hij bestaat! Een eerste vorm van geloof in God is het besef van wat er achter het zichtbare zit. Je kijkt naar een auto en weet dat die ontwikkeld en geproduceerd werd. Zo kijk je naar de hele natuur en schepping die zo prachtig en complex is en ziet dat er wel een goddelijke hand moet zijn geweest die dit heeft gemaakt. Dat is geloven in de God die dingen maakt.

Maar er is meer. De God die dingen maakt en bedenkt is niet een God van het verleden. Hij ziet zijn schepping evolueren en is er echt mee begaan. Hij kijkt ook op elk moment naar jou en voelt met je mee. Hij strekt zich naar je uit en wil een relatie met je, maar je bent zondig en in Gods aanwezigheid kan geen zonde zijn. Voor onze zonde is Jezus, de Zoon van God gestorven 2000 jaar geleden.

Geloven in Jezus die zo lang geleden aan het kruis voor onze zonden stierf, dat is echt geloof. De Bijbel zelf zegt dat zo'n geloof als dwaasheid beschouwd wordt door wie het niet geloven en toch is het waar!!

 

Normen & Waarden: Geloven is niet zwak of dwaas, je moet juist karakter hebben om iets te geloven wat je niet kunt waarnemen!

 

Vraag: Geloof jij in Jezus die 2000 jaar geleden gestorven is en opgestaan voor jouw zonden?

 

Bijbelvers: “Want door genade zijt gij behouden, door het GELOOF, en dat niet uit uzelf: het is een gave van God; niet uit werken, opdat niemand roeme.” (Efeziërs 2:8-9)

 

 

Normen en waarden

© Evangelische kring Tienen

 

Normen en waarden

Normen en waarden

Agenda

 

Bekijk hier onze activiteiten!!!

Wie is Jezus Christus?

 

Wie was Jezus en wat hij gedaan heeft.

Het christelijk geloof

 

Ontdek het christelijke geloof!

Doordenkertjes

 

Bekijk hier artikels waar je kan over nadenken.

Spoedgevallen

 

Hier kan je terecht

voor een noodgeval.

Getuigenissen

 

Verhalen uit het leven van mensen en hun ervaringen met God!