Doe recht, wees trouw & wandel nederig.

 

 

Ijdelheid & zelfvoldaanheid (Genesis 11:1-9)

Wat een ijdeltuit!..  Daar heb je toch al van gehoord? Zij/hij wil door iedereen gezien worden.  Geen grijze muis, neen, zeker niet, men wil opvallen, zich manifesteren, de lakens uitdelen.  Het zit de mensheid in het bloed.  

Korte tijd na Noah (eerste bladzijden van de Bijbel) toont de mens zijn macht en streven door in Babel een immense toren te bouwen. Een toren die tot hoog in de hemel reikt … om zich een naam te maken. Maar God heeft er geen welgevallen aan, ook niet aan de vele ziggurats doorheen de wereldgeschiedenis.  

En vandaag?  Vandaag gaan de torens steeds hoger!  De “Petronas Twin Tower” in Maleisië is al voorbijgestoken door de 509 meters hoge “Taipei” in Taiwan.  Deze is ondertussen al ondergeschikt aan de “Burj” in Dubai met zijn 636m… Met de aanval op de “Twin Towers” in New York werd het hart van het machtsimperium van de Verenigde Staten getroffen…

De mens meent alles te hebben, maar bezit in wezen niets. Alleen God is en blijft de Oppermachtige en het is wijs en verstandig dit te erkennen. Wie niets heeft kan zo alles ontvangen!

 

 

Normen & Waarden: Relativeer jezelf en heb ontzag voor God!

 

Vraag: Heb je al geleerd hoe je van Hem alles kan ontvangen?

 

Bijbelvers: “... je weet wat de Heer van je wil: niets anders dan recht te doen, trouw te betrachten en nederig de weg te gaan van je God.” (Micha 6:8)

 

 

Normen en waarden

© Evangelische kring Tienen

 

Normen en waarden

Normen en waarden

Agenda

 

Bekijk hier onze activiteiten!!!

Wie is Jezus Christus?

 

Wie was Jezus en wat hij gedaan heeft.

Het christelijk geloof

 

Ontdek het christelijke geloof!

Doordenkertjes

 

Bekijk hier artikels waar je kan over nadenken.

Spoedgevallen

 

Hier kan je terecht

voor een noodgeval.

Getuigenissen

 

Verhalen uit het leven van mensen en hun ervaringen met God!