Doe recht, wees trouw & wandel nederig.

 

 

Je hoeft niet eerst te zien om te geloven (Johannes 20:19-30)

De mens is visueel ingesteld! Liefst zien we iets met onze eigen ogen, voor we geloven dat het de waarheid is. Toen de discipelen Jezus zagen na zijn opstanding hoefden ze niet meer te twijfelen, want ze wisten met zekerheid dat Hij was opgestaan.
Spijtig genoeg was Thomas er op dat moment niet bij en toen alle anderen hem vertelden dat Jezus weer leefde, bleef hij twijfelen en ontkennen. Pas toen hij zelf Jezus had gezien en aangeraakt, ging bij hem de knop om. Die instelling hebben velen vandaag nog steeds: eerst zien en dan geloven. En 2000 jaar na de feiten lijkt het zelfs nog moeilijker te geloven dat alles wat beschreven staat werkelijk zo gebeurd is. Maar als je op zoek gaat naar de argumenten en de getuigenverslagen bestudeert, zul je ‘zien’ dat dit geloof niet in strijd is met de wetten van de logica! Met onze ogen kunnen wij Jezus niet meer zien, maar ons hart zal ontdekken dat Hij de Waarheid is.
Geloof wordt vaak afgedaan als iets om je eigen zwakheid te verhelpen, maar wanneer je echt de moeite neemt om te onderzoeken wat er 2000 jaar geleden heeft plaatsgevonden en je hier in geloof aan overgeeft, ben je zeker geen zwakkeling! Jezus had het over jou en mij toen Hij tegen Thomas zei: “Gelukkig zij die niet gezien hebben en toch geloven!” Behoor jij tot de gelukkigen?

 

 

Normen & Waarden: Geloven is niets om je voor te schamen!

 

Vraag: Durf jij uitkomen voor je geloof?

 

Bijbelvers: “Het geloof nu is de zekerheid van de dingen die men hoopt en het bewijs van de dingen die men niet ziet.” (Hebreeën 11:1)

 

 

Normen en waarden

© Evangelische kring Tienen

 

Normen en waarden

Normen en waarden

Agenda

 

Bekijk hier onze activiteiten!!!

Wie is Jezus Christus?

 

Wie was Jezus en wat hij gedaan heeft.

Het christelijk geloof

 

Ontdek het christelijke geloof!

Doordenkertjes

 

Bekijk hier artikels waar je kan over nadenken.

Spoedgevallen

 

Hier kan je terecht

voor een noodgeval.

Getuigenissen

 

Verhalen uit het leven van mensen en hun ervaringen met God!