Doe recht, wees trouw & wandel nederig.

 

 

Jezus effent de baan naar God, de Vader (Joh. 6:25-59)

God schiep ons als mensen met de nood om te eten. Hij had ons ook kunnen scheppen op zo'n manier dat we nooit voedsel nodig hadden. Maar we kunnen nu niet zonder om te overleven. Als we te weinig eten wordt ons lichaam gewaar dat er een tekort aan energie is en krijgen we simpelweg honger.

 

Vergelijkbaar met die honger is het besef dat elke mens heeft dat er meer is dan wat we kunnen zien. Er is een constante honger naar een relatie met de God die ons gemaakt heeft. Die spirituele honger kunnen we wegdringen door druk bezig te zijn met van alles en nog wat, maar ze blijft en kan niet gestild worden door ze te negeren. 

 

 

Toen Jezus op de wereld kwam, was dat omdat Hij een opdracht had van God. Hij moest de weg vrijmaken om de relatie tussen God en mens te herstellen. Een zondig mens was niet in staat om dat te doen, omdat God zelf zonder zonde is en die niet kan verdragen. Daarom was een relatie met Hem ook onmogelijk. Maar Jezus was zonder zonde en heeft al onze zonden op zich genomen door voor ons te sterven.

 

En daardoor kan nu iedereen die dit gelooft, zijn of haar spirituele honger stillen en een persoonlijke relatie met God, de Vader, aangaan.

 

 

Normen & Waarden: Alleen dankzij Jezus kunnen we een persoonlijke relatie met God, de Vader hebben!

 

Vraag: Geloof je dat God in jou geïnteresseerd is en een heel persoonlijke relatie met je wilt hebben?

 

Bijbelvers: “Jezus zei: ‘Ik ben de weg, de waarheid en het leven. Niemand kan bij de Vader komen dan door mij.” (Johannes 14:6)

 

 

Normen en waarden

© Evangelische kring Tienen

 

Normen en waarden

Normen en waarden

Agenda

 

Bekijk hier onze activiteiten!!!

Wie is Jezus Christus?

 

Wie was Jezus en wat hij gedaan heeft.

Het christelijk geloof

 

Ontdek het christelijke geloof!

Doordenkertjes

 

Bekijk hier artikels waar je kan over nadenken.

Spoedgevallen

 

Hier kan je terecht

voor een noodgeval.

Getuigenissen

 

Verhalen uit het leven van mensen en hun ervaringen met God!