Doe recht, wees trouw & wandel nederig.

 

 

Jozef en zijn broers (Genesis 37-50)

Ons leven kan door één gebeurtenis volledig veranderen. Van vandaag op morgen een totaal ander leven, het zal je maar overkomen! Zo is het ook met Jozef gegaan. Hij werd als slaaf verkocht door zijn broers en moest in een vreemd land aan een volledig ander leven beginnen. Is het voor hem moeilijk geweest? Dat denk ik wel. Maar daar lezen we in de schrift eigenlijk niets over.

Er was blijkbaar iets anders, dat belangrijker was. Het staat in Genesis 39 vers 2: “de Heer was met Jozef.” God liet zijn liefde voor Jozef merken. Er rustte een bijzondere zegen op hem. Dat vertaalde zich in zijn situatie naar voorspoed. Maar ook in de tegenspoed die hij had, wist hij zijn plaats in te nemen in het plan van God en zo leefde hij.

Men spreekt soms van types van Jezus. Jozef was zo een type van Jezus, dat wil zeggen een voorafbeelding. Je ziet in het leven van Jozef een aantal dingen die een weerspiegeling zijn van hoe Jezus was. Jezus verliet namelijk ook zijn thuis, de hemel, de Vader en de Geest. Hij kwam hier bij ons als mens in een totaal andere cultuur. Hij die smetteloos was, zonder zonde, kwam in een wereld vol zonde. De cultuurshock of de zondeshock moet voor hem heel groot geweest zijn, een leven lang. Grote vervreemding. Tegenslag heeft Hij ook genoeg gehad. Maar hij kende Gods plan. Ook voor hem gold natuurlijk “de Heer was met Hem” en al wie met hem in contact kwam, net zoals bij Jozef, werd gezegend. Jezus werkte volledig mee aan Gods plan en dat was de redding voor ieder van ons.

 

 

Normen & Waarden: God is bij je, ook wanneer alles in je leven verandert!

 

Vraag: Is de God van Jozef ook jouw God?

 

Bijbelvers: “En de Here was met Jozef….” (Genesis 39:2)

 

 

Normen en waarden

© Evangelische kring Tienen

 

Normen en waarden

Normen en waarden

Agenda

 

Bekijk hier onze activiteiten!!!

Wie is Jezus Christus?

 

Wie was Jezus en wat hij gedaan heeft.

Het christelijk geloof

 

Ontdek het christelijke geloof!

Doordenkertjes

 

Bekijk hier artikels waar je kan over nadenken.

Spoedgevallen

 

Hier kan je terecht

voor een noodgeval.

Getuigenissen

 

Verhalen uit het leven van mensen en hun ervaringen met God!