Doe recht, wees trouw & wandel nederig.

 

 

Kerst

Wat lees ik nu weer? “In Bethlehem, waar volgens de Bijbel Jezus zou geboren zijn, worden de voorbereidselen getroffen voor de massale toeloop van gelovigen.”  “Zou”? Stelt men de geschiedenis in vraag? Hebben we onze jaartelling afgestemd op een mythe, een verzinsel waar zovelen in geloven? Neen, want de persoon van Jezus was zó uniek en buitengewoon dat het onze geschiedenis heeft bepaald. Dat is de realiteit!

 

Wat hoor ik nu weer? In ons vooruitstrevend Limburgse Hasselt mag je niet meer spreken van de Kerstmarkt. Uit respect voor moslims en andersdenkenden spreekt men nu van de wintermarkt! Maar je hoort vandaag toch allerlei meningen. Zo mogen we toch ook nog ons eigen geloof belijden in ons eigen land? Dat behoort toch ook tot het wederzijdse respect of moeten we zelfs onze eigen identiteit opgeven? En welk ander waardevol geheel van normen stellen we in de plaats?

 

Er is veel onbegrip, gebrek aan kennis en eerlijkheid omtrent het christendom! Wat ben ik dankbaar dat Jezus Christus, God in eigen persoon, aan menselijke bekrompenheden voorbij wil gaan. In Zijn respect voor de mens sluit Hij zelfs niemand uit. Zo is Hij er voor iedereen! Zelfs al wist Hij dat velen Hem zouden afwijzen, het weerhield Hem er niet van Zijn liefde toegankelijk te maken voor allen. Elkeen die Jezus Christus’ boodschap ernstig neemt ontvangt vergeving van zonden, wordt rechtvaardig verklaard en heeft eeuwig leven! Als dat geen Blijde Boodschap is! Dat is het aanbod van Kerstmis, een historische realiteit!

 

 

 

Doordenkertjes

© Evangelische kring Tienen

 

Doordenkerjes

Doordenkertjes

Agenda

 

Bekijk hier onze activiteiten!!!

Wie is Jezus Christus?

 

Wie was Jezus en wat hij gedaan heeft.

Het christelijk geloof

 

Ontdek het christelijke geloof!

Normen en waarden

 

Hier tonen we aan dat christelijke normen en waarden nog altijd zeer actueel zijn.

Getuigenissen

 

Verhalen uit het leven van mensen en hun ervaringen met God!

Spoedgevallen

 

Hier kan je terecht

voor een noodgeval.