Doe recht, wees trouw & wandel nederig.

 

 

Keuzes

Wat moet je in je leven veel keuzes maken! Wat ga ik studeren, welke baan wil ik, waar ga ik wonen? Met wie wil ik mijn leven delen? Het zijn zomaar wat keuzes die een behoorlijke invloed op de loop van je leven kunnen hebben.

Ook in de tijd van de verhalen uit de Bijbel moesten mensen al veel keuzes maken. Toen kwam het er vooral op aan om trouw te blijven aan God en geen andere goden te gaan vereren. Men moest niet ‘’naar links of rechts wijken’’ maar trouw Gods geboden volgen. Zelfs de koning werd opgeroepen om de juiste keuzes te maken, geïnspireerd door het woord van God. Gods woord geeft goede richtlijnen voor de keuzes die je moet maken.

 

 

Normen & Waarden: Keuzes zijn belangrijk.

 

Vraag: Waardoor laat jij je keuzes beïnvloeden?

 

Bijbelvers: “Als de koning eenmaal over zijn rijk heerst, moet hij een afschrift van dit wetboek laten maken, naar de tekst die bij de Levitische priesters berust. Hij moet het onder handbereik hebben en erin lezen zolang hij leeft. Zo leert hij ontzag te hebben voor de HEER, zijn God, en alle wetten uit dit boek in acht te nemen.”(Deuteronomium 17: 18,19)

 

 

Normen en waarden

© Evangelische kring Tienen

 

Normen en waarden

Normen en waarden

Agenda

 

Bekijk hier onze activiteiten!!!

Wie is Jezus Christus?

 

Wie was Jezus en wat hij gedaan heeft.

Het christelijk geloof

 

Ontdek het christelijke geloof!

Doordenkertjes

 

Bekijk hier artikels waar je kan over nadenken.

Spoedgevallen

 

Hier kan je terecht

voor een noodgeval.

Getuigenissen

 

Verhalen uit het leven van mensen en hun ervaringen met God!