Doe recht, wees trouw & wandel nederig.

 

 

Leven in zuiverheid (Johannes 14:15-21)

Als je Jezus echt hebt leren kennen, is het geen opdracht om zuiver te leven, het is iets wat je zelf wilt doen. Jezus was daarin zelf ons voorbeeld.

Dit klinkt uiteraard heel gemakkelijk, maar de praktijk is anders. Elke dag worden we heen en weer geslingerd tussen dingen waarvan we weten dat God ze goed vindt en dingen die we zelf leuk vinden of waar we ons aan ergeren. 

 

Hoe komt het dat we altijd tussen deze twee moeten kiezen? God schiep de wereld perfect zoals Hij ze had bedoeld en Hij gaf ons een eigen wil om te kiezen voor of tegen Hem. Adam en Eva hadden geen idee dat er buiten Gods heerlijkheid nog meer was, maar zondigden tegen God doordat de duivel, in de vorm van een slang, de vrucht aanbood aan Eva.

Nu hebben we dus elke dag te kiezen tussen God en de duivel die ons aanvalt op onze zwakke plekken, zoals opvliegend zijn, egoïstisch zijn, ...

 

Staan we er nu alleen voor? NEEN! God staat ons elke dag bij en heeft in de Bijbel beschreven hoe hij ons helpt, zoals afgebeeld in onderstaande figuur. Als we proberen zelf, zonder hulp, zuiver te leven gaat het elke keer mis, maar God wil niet liever dan ons helpen.  

 

Normen en waarden: Houden van God betekent dat je ten diepste op elk moment wil leven zoals God zou willen dat je leeft.

 

 

Normen & Waarden: Houden van God betekent dat je ten diepste op elk moment wil leven zoals God zou willen dat je leeft.

 

Vraag: Durf jij je zwakheid toe te geven en hulp te vragen bij God?

 

Bijbelvers: Wie mijn geboden kent en zich eraan houdt, heeft mij lief. Wie mij liefheeft zal de liefde van mijn Vader en mij ontvangen. (Johannes 14:21)

 

 

Normen en waarden

© Evangelische kring Tienen

 

Normen en waarden

Normen en waarden

Agenda

 

Bekijk hier onze activiteiten!!!

Wie is Jezus Christus?

 

Wie was Jezus en wat hij gedaan heeft.

Het christelijk geloof

 

Ontdek het christelijke geloof!

Doordenkertjes

 

Bekijk hier artikels waar je kan over nadenken.

Spoedgevallen

 

Hier kan je terecht

voor een noodgeval.

Getuigenissen

 

Verhalen uit het leven van mensen en hun ervaringen met God!