Doe recht, wees trouw & wandel nederig.

 

 

Nederigheid (Marcus 9:30-37)

De term nederigheid betekent letterlijk “lager zijn”. Als mens vinden we het enorm moeilijk om nederig te zijn. Onze hele samenleving is erop gericht in de eerste plaats voor jezelf op te komen. Dat mag zeker en vast en je hoeft je niet onder de voet te laten lopen, zolang dit niet ten koste gaat van een ander.

Een mooi voorbeeld van hoe wij vaak zelf zijn, is het gedrag van de discipelen van Jezus. Op een dag waren ze aan het ruziën over wie er nu in feite de belangrijkste was. Jezus sprak hun toe en zei: “Wie de belangrijkste wil zijn moet de minste van allemaal willen zijn en ieders dienaar”. Als we eerlijk zijn moeten we toegeven dat het heel moeilijk is om iedereen te willen dienen en je nederig op te stellen. 

Toch moeten we hierin doen wat Jezus zegt en zijn voorbeeld volgen. Het was Jezus die bij het laatste avondmaal de voeten van zijn discipelen waste. Als we ons dienend opstellen en doen wat Jezus van ons vraagt, kan God veel doen. Onze houding doet anderen versteld staan omdat het helemaal tegen de normale gang van zaken ingaat.

Zou het niet fantastisch zijn als iedereen deze houding zou kunnen hebben? Iedereen in dienst van de ander in plaats van zichzelf! Het zal niet altijd lukken, maar God wil ons de kracht geven. En als we iemand dienen die we eigenlijk niet leuk vinden, kan het heel goed zijn dat die persoon zich afvraagt waarom je het doet en zelf ook verandert.

 

 

Normen & Waarden: Wees nederig zoals Jezus het ons voordeed.

 

Vraag: Vind jij nederig zijn ook zo moeilijk?

 

Bijbelvers: Wie nederig zijn leidt hij in het rechte spoor, hij leert hun zijn paden te gaan. (Psalm 25:9)

 

 

Normen en waarden

© Evangelische kring Tienen

 

Normen en waarden

Normen en waarden

Agenda

 

Bekijk hier onze activiteiten!!!

Wie is Jezus Christus?

 

Wie was Jezus en wat hij gedaan heeft.

Het christelijk geloof

 

Ontdek het christelijke geloof!

Doordenkertjes

 

Bekijk hier artikels waar je kan over nadenken.

Spoedgevallen

 

Hier kan je terecht

voor een noodgeval.

Getuigenissen

 

Verhalen uit het leven van mensen en hun ervaringen met God!