Doe recht, wees trouw & wandel nederig.

 

 

Schaapjes

Met de temperaturen van de laatste weken lijkt het al bijna weer lente te worden. De was kan weer buiten drogen en de schapen komen weer in de wei.

In onze tijd hebben schapen geen herder meer, ze staan vaak zelfstandig in een omheinde weide. Vroeger moesten schapen echter altijd bewaakt worden door een herder.

In de beroemde woorden van Psalm 23 in de Bijbel wordt God vergeleken met een herder, die ons in groene weiden laat rusten en ons naar vredig water voert. De schapen op zijn weide komen niets tekort en het is er altijd lente. In het Nieuwe Testament zien we op sommige plekken opnieuw het beeld van de herder naar voren komen. Daar is de herder in feite een deur die de toegang tot de schaapsweide afsluit voor wolven en rovers. Je komt alleen binnen als je langs de herder gaat. God belooft ons met de woorden van psalm 23 een prachtig vooruitzicht, maar laat ook zien dat we alleen binnen kunnen komen via die herder.

 

 

Normen & Waarden: Onbezorgd schaap zijn kan alleen als je een herder hebt.

 

Vraag: Ken jij de herder al?

 

Bijbelvers: Jezus zegt: “Ik ben de deur: wanneer iemand door mij binnenkomt, zal hij gered worden; hij zal in en uit lopen, en hij zal weidegrond vinden. (…) Ik ben de goede herder. Een goede herder geeft zijn leven voor de schapen” (Johannes 10: 9 en 11).

 

 

Normen en waarden

© Evangelische kring Tienen

 

Normen en waarden

Normen en waarden

Agenda

 

Bekijk hier onze activiteiten!!!

Wie is Jezus Christus?

 

Wie was Jezus en wat hij gedaan heeft.

Het christelijk geloof

 

Ontdek het christelijke geloof!

Doordenkertjes

 

Bekijk hier artikels waar je kan over nadenken.

Spoedgevallen

 

Hier kan je terecht

voor een noodgeval.

Getuigenissen

 

Verhalen uit het leven van mensen en hun ervaringen met God!