Doe recht, wees trouw & wandel nederig.

 

 

Stormen in ons leven, wees blij! (Jona 2 / Mat. 8:23-27)

Waarom hebben we moeite met sommige dingen in ons leven? We hebben een referentiekader van wat een goed leven zou moeten zijn: makkelijk, leuk, aangenaam, slagend. Als het niet zo lukt, beschouwen we het als een crisis, maar is dat wel zo? 

 

Als we in de bijbel kijken, dan zien we verschillende voorbeelden van letterlijke stormen. Een bekend voorbeeld is de storm die de Rode Zee uiteen deed splijten. Deze storm is een duidelijk door God gestuurde storm die redding bracht voor de Israëlieten.

De storm die Jona corrigeerde toen hij niet naar Nineve wou gaan, had dan weer een andere functie. Jona dacht te kunnen ontkomen aan Gods opdracht en voer een andere kant uit, maar God corrigeerde hem door hem letterlijk tegen te houden. De bijbel heeft anderzijds ook voorbeelden van stormen die niet van God komen, maar van de duivel, die ons tegen wil houden het goede te doen.

 

Als je in je eigen leven geconfronteerd wordt met een storm is het goed je af te vragen wat de reden van de storm kan zijn. Wil God je corrigeren en je afhouden van iets wat niet goed is? Of gaat die storm, zoals bij de Rode Zee, wegen vrijmaken die anders onmogelijk leken te zijn? Als er stormen in je leven komen, zou de eerste reflex moeten zijn om Gods wil te zoeken door te bidden en de bijbel te lezen.

Hoewel het onlogisch lijkt, zouden we juist blij moeten zijn in moeilijke tijden. Ze betekenen dat God ons iets wil leren, ons wil corrigeren of dat de duivel ons aanvalt omdat we het goede doen.

 

 

Normen & Waarden: Zoek God als de storm opsteekt in je leven.

 

Vraag: Hoe reageer je als je leven niet zo lijkt te lopen als je zou willen?

 

Bijbelvers: Ze riepen in hun angst tot de HEER - hij leidde hen weg uit vele gevaren, hij bracht de storm tot zwijgen, de golven gingen liggen.

(Psalm 107:28-29)

 

 

Normen en waarden

© Evangelische kring Tienen

 

Normen en waarden

Normen en waarden

Agenda

 

Bekijk hier onze activiteiten!!!

Wie is Jezus Christus?

 

Wie was Jezus en wat hij gedaan heeft.

Het christelijk geloof

 

Ontdek het christelijke geloof!

Doordenkertjes

 

Bekijk hier artikels waar je kan over nadenken.

Spoedgevallen

 

Hier kan je terecht

voor een noodgeval.

Getuigenissen

 

Verhalen uit het leven van mensen en hun ervaringen met God!