Doe recht, wees trouw & wandel nederig.

 

 

Troost

Woorden kunnen vlijmscherp zijn en je diep kwetsen. Mensen kunnen je pijn doen door leugens over je te vertellen, over je te roddelen… Wanneer dat gebeurt door mensen die je niet goed kent, dan kun je daar nog je schouders over ophalen. Maar als het personen uit je eigen “kring” betreft, dan doet dat pijn! Het kan heel moeilijk worden wanneer je geloofwaardigheid in twijfel wordt getrokken, mensen je opeens heel anders gaan bekijken, er over je wordt gefluisterd…

Wat fantastisch is het dan te weten dat er een God bestaat die de ‘Trooster’ genoemd wordt. En het mooiste is dat die Trooster weet wat jij doormaakt, omdat Hij hetzelfde heeft ervaren toen Hij op aarde leefde. Ook Hij is diep gekwetst geweest, er zijn leugens over Hem verteld en zijn geloofwaardigheid werd in twijfel getrokken. Hij is hier vrijwillig doorheen gegaan, om onze Trooster te kunnen zijn!

God haalt niet altijd de oorzaak van je problemen weg, maar Hij geeft je wel altijd kracht om ze te dragen. Die kracht stelt je zelfs in staat om anderen die iets dergelijks meemaken te helpen met hun problemen. Ook al voel en ervaar je dat je er alleen voor staat en dat niemand meer om je geeft, je mag weten dat de God van de troost Zijn hand naar je uitstrekt. Prachtig, nietwaar?

 

 

Normen & Waarden: Grijp die hand van de Trooster!

 

Vraag: Waar vind jij troost in momenten van verdriet?

 

Bijbelvers: “Geprezen zij de God en Vader van onze Heer Jezus Christus, de Vader die zich over ons ontfermt, de God die ons altijd troost en ons in al onze ellende moed geeft, zodat wij door de troost die wijzelf van God ontvangen, anderen in al hun ellende moed kunnen geven.”  (2 Cor.1:3-4)

 

 

Normen en waarden

© Evangelische kring Tienen

 

Normen en waarden

Normen en waarden

Agenda

 

Bekijk hier onze activiteiten!!!

Wie is Jezus Christus?

 

Wie was Jezus en wat hij gedaan heeft.

Het christelijk geloof

 

Ontdek het christelijke geloof!

Doordenkertjes

 

Bekijk hier artikels waar je kan over nadenken.

Spoedgevallen

 

Hier kan je terecht

voor een noodgeval.

Getuigenissen

 

Verhalen uit het leven van mensen en hun ervaringen met God!