Doe recht, wees trouw & wandel nederig.

 

 

Wat met verdrukking?

Het is moeilijk om een kind van Jezus te zijn als de hele wereld dit belachelijk vindt. Want dan worden we bang. We zijn bang dat we naïef bevonden worden, of goedgelovig, achterlijk, ouderwets, niet-wetenschappelijk. Of zelfs zwak, omdat wij dit nodig hebben om ons goed te voelen en zij lekker niet. Zij zijn namelijk sterk, of zij halen hun ‘kracht’ uit andere ‘overtuigingen’.

 

 

 

Maar laat ons dat niet afschrikken. Dit is klein bier in vergelijking met het echte lijden. In onnoemelijk veel landen worden christenen zozeer gefolterd, dat je maag binnenste buiten zou keren als je alleen al er zou moeten naar kíjken.

 

Nooit in de geschiedenis werd het Evangelie echter zo snel verspreid als toen de christenen na Jezus’ opstanding als stinkdieren werden vervolgd. Want hoewel ze werden gemarteld, gestenigd, voor de leeuwen gegooid of in stukken gezaagd, toch was het of er voor elke dode duizend nieuwelingen zich tot Jezus bekeerden en daar openlijk voor uitkwamen.

 

Begrijp met niet verkeerd, dit is niet het doel van het leven en dit is niet wat God heeft gewild. Maar laten we niet bang zijn voor de druk van de wereld, want dat is de wereld waarin satan regeert. Met deze wereld hoeven we geen compromissen te sluiten. Het lot van satan is reeds bezegeld.

En weet dit met volstrekte zekerheid: wat in geen mensenhart is opgekomen, dat heeft God bestemd voor wie hem liefheeft!

 

 

Normen & Waarden: Laat je niet te snel van de wijs brengen. Alleen Jezus is de waarheid.

 

Vraag: “Hou jij je ook zo vaak gedeisd om de wereld niet tegen jou te krijgen?”

 

Bijbelvers: “We willen juist laten zien dat we dienaren van God zijn, door altijd te volharden: in tegenspoed, nood en ellende.” (2 Korinthiërs 6:4)

 

 

Normen en waarden

© Evangelische kring Tienen

 

Normen en waarden

Normen en waarden

Agenda

 

Bekijk hier onze activiteiten!!!

Wie is Jezus Christus?

 

Wie was Jezus en wat hij gedaan heeft.

Het christelijk geloof

 

Ontdek het christelijke geloof!

Doordenkertjes

 

Bekijk hier artikels waar je kan over nadenken.

Spoedgevallen

 

Hier kan je terecht

voor een noodgeval.

Getuigenissen

 

Verhalen uit het leven van mensen en hun ervaringen met God!